x

Midtfyns Festival overlever

Midtfyns Festival overlever

Midtfyns Festival lander på omkring 25.000 betalende gæster, hvilket i sig selv er ganske fint. Men da blot de 15.000 af gæsterne har købt billet til alle fem dage, når entréindtægterne ikke op på det budgetterede.

- Vores problem er forskydningen fra femdagesbilletter til éndagsbilletter, så vi har ikke fået den entré ind, som vi skulle. Til gengæld ligger vores omsætning i boderne 20-25 procent over tallet fra i fjor. I snit har gæsterne købt mere i boderne, end vi havde regnet med, men vi havde budgetteret med flere flerdagesbilletter, så om vi når det samlede budget for boderne, ved vi ikke endnu. Men vi er tæt på, og min egen jyske vurdering er, at det samlet ser fornuftigt ud, sagde festivaldirektør Marius Byriel på søndagens afsluttende pressemøde.

Festivalledelsen er tilfreds med den nye opbygning af festivalen, og Marius Byriel fremhæver specielt nattefestkonceptet Sin City som én af de ting, publikum har taget godt imod.

- Og med hensyn til musikken har vi haft en lang række fantastiske koncerter med bands, der har mere end indfriet forventningerne. Et enkelt negativt indspark er dog vejret. Vi kunne godt have været foruden vand i fire dage i træk, så vores indgangsbøn for 2004 er, at vi højst får regn i to dage, siger Marius Byriel og talte nedad fra otte regnvejrsdage i fjor til fire i år og dermed forhåbentlig endnu en halvering næste år.

Lørdag aften var der gået 21.000 gæster igennem portene, og festivalen forventer at lande på et sted mellem 23.000 og 26.500. Det endelige regnestykke ligger først klar om cirka to måneder, men trods regnvejret er udgifterne i modsætning til sidste års millionunderskudsgivende festival holdt i skak.

- I fjor kostede det os 900.000 kroner at ordne pladsen, men i år har vi kun brugt 20.000. Vi har lært at sætte ind mod vejret, siger Marius Byriel.
Næste år rykkes Roskilde Festival til den første weekend i juli ud fra konceptet om at lægge sig på weekenden omkring 1. juli, hvorfor Midtfyns Festival kan blive tvunget til at rykke sig en uge tilsvarende. Derfor har festivalen endnu ikke lagt sig fast på en dato, men det kommer næppe på tale at rykke festivalen helt til august.

- Det tror jeg ikke. Statistisk set er vejret bedre i august, men for vores målgruppe er tilværelsen igen blevet "ulykkelig" på det tidspunkt. De er startet i skole og har fyret alle pengene af i sommerferien, så jeg tror ikke, det vil være noget godt valg, siger Marius Byriel.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA