x

Rødovre får ny festival

Rødovre får ny festival

"Nogle gange må man krydse by-grænsen, for at opleve noget nyt" siger folkene bag Sono-festivalen, som løber af stabelen første gang den 8. november på Viften i Rødovre.

Det er Kulturhuset Viften i Rødovre, i samarbejde med bookingbureauet med mere Merger og den verdenskendte jazzbassist Chris Minh Doky, der har stablet den alternative festival på benene. Ifølge pressemeddelelsen er motivationen "at præsentere den mere grænsesøgende og udfordrende rytmiske musik, men også at gøre dette i form af nye konstellationer og eksperimenter".

Siden GAFFA omtalte Sono-festivalen sidst, er programmet blevet justeret en anelse:

Slaraffenklang: Denne hybrid af navnene Slaraffenland og Efterklang er den totale sammensmeltning af to bands, der altid har haft et nært forhold til hinanden. De har spillet sammen mange gange, gæsteoptræder ofte hos hinanden og deler endda et enkelt bandmedlem. Det tretten mand store band vil kun eksistere denne ene dag, hvor de også vil trække på sange fra det nu dobbelt så store sangkatalog.

Wildbirds & Peacedrums (S): Mariam Wallentin synger og Andreas Werliin spiller trommer i denne duo, der også danner par privat. GAFFAs anmelder fandt konceptet originalt. Deres plade "The Snake" udkom den 22. september, se anmeldelse andetsteds på siden.

Frithjof Toksvig: Har gennem mange år komponeret og produceret for folk som Swan Lee, Mikael Simpson og Luksus, men kommer til Sono-festivalen under sit eget alias Ekko. Sidste år udgav Toksvig den stemningsfuldt ambiente "I Know That I'm Human" i Ekko regi. Til koncerten i Rødovre suppleres Ekko med cello, trommer og Henrik Hall som special guest.

Køb billetter på viften.dk og billetnet.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA