x

Vandt du billetter til Norbergfestival?

Vandt du billetter til Norbergfestival?

Vi har nu fundet den heldige, der vandt to billetter til den elektroniske Norbergfestival i Midtsverige 24.-26. juli, inklusive plads i bussen, der kører fra DGI-Byen i København til festivalen 23. juli kl. 13 og retur fra festivalen 27. juli kl. 12.

Spørgsmålet var: Årets festival er hvilket nr. i rækken af Norbergfestivaler?
1. 4
2. 7
3. 9

Svaret er 1. 4

Den heldige vinder er:
Toke Kyed Amlund
6270 Tønder


Musikken til Norbergfestival leveres i år af bl.a. Pan Sonic (FIN), Panamerican (US), Philip Jeck (UK) & Jacob Kierkegaard (DK), Håkan Lidbo (S), Monolake (D), K.I.O.L (DK), Bjørn Svin (DK), Wäldchengarten (DK), Mikkel Metal (DK), Monolog (DK), Mikael Stavöstrand (S), GOTO80 (S), Teppop (DK), Mango Delight (DK), Ned Flanders (DK), Texture (DK), Svartbag (DK), Badun (DK), Elektrazz (DK) og Sofus F (DK). Der er visuals fra bl.a. Effekt & Copenhagen Brains, og som hushumorist Je M’Appelle Mads Entertainment System.

Mimerlaven blev bygget 1957 med det for øje at bryde jernmalm 400 meter nede i jorden og fragte det op til overfladen. Nu, næsten 25 år efter at den blev nedlagt, udgør betonkolossen rammerne for et usædvanligt nordisk musikprojekt.

- Norbergfestival startede som et dansk initiativ, som kom på benene i 2000, efter at der havde været en lokal debat om, hvorvidt minen skulle lukkes helt ned, fortæller Michael Østerz Christiansen, kunsnterisk leder. - Vi var nogle stykker, som fik minen renoveret for at lave en elektronisk festival, fordi vi var fascinerede af det forfaldne industrimiljø, der tilmed lå midt i en skov. Det passede lige til musikken.

Norbergfestivalen er hurtigt blevet en af de mere markante elektroniske musikfestivaler i norden. Musikalsk set spænder festivalen fra ambient og avantgarde over mod techno, house og electroclash. Det bliver leveret fra fem scener, og over halvdelen af de næsten 100 electronicanavne er danske. Koncerterne finder af sikkerhedshensyn ikke sted nede i selve minegangene, men dog bl.a. i kældre og et nedlagt kraftværk, så den industrielle stemning er intakt.

I løbet af årene har festivalen bl.a kunnet levere koncerter med anerkendte electronicanavne som Biosphere, Monolake, Bjørn Svin, Håkan Lidbo, X-ploding Plastix, Sofus F, Sternklang, DJ Spooky, Muzig, Krøyt og Snospray. Resident DJs alle år har været det københavnske DJ-kollektiv og webradio, Tranzistor.dk.

Blandt hovednavnene i år finder man finske Pan Sonic. - De har været på ønskelisten længe, og i år lykkedes det virkelig at få fat i dem - de kommer til lille Norberg, og det er vel det største, der er sket for byen, siden Mimerlaven blev reddet fra dynamitten, siger Michael Østerz Christiansen.

Læs mere på www.norbergfestival.com.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA