x

Vinderne af eksklusive Tiger Tunes-vinylsingler fundet

Vinderne af eksklusive Tiger Tunes-vinylsingler fundet

Det århusianske band Tiger Tunes, der blander garagerock med old-school-synths og ditto computerlyd, har for tiden pæn succes med singlen "Foolio", en 2 minutter kort, hurtig sag, der for nylig har ligget nr. 1 på P3’s alternative lytterhitliste Det Elektriske Barometer. Singlen er kun udgivet på vinyl i 250 nummererede eksemplarer, og nu har du muligheden for at vinde en af fem af de eksklusive singler, hvis B-side i øvrigt har titlen "Vi Brænder Europas Huse Ned Til Grunden". Den er dog ikke helt så bastant politisk, som titlen lader antyde - og i øvrigt på engelsk.

Det er kun godt et år siden, Tiger Tunes gav deres debutkoncert, men siden har de haft pænt vind i sejlene. I november 2002 blev de kåret for "månedens demo" i GAFFA, og i starten af 2003 spillede den legendariske engelske radio-DJ John Peel (kendt for live-i-studiet-sessions med markante navne som The Cure, Oasis, Happy Mondays m.fl. og med flere millioner lyttere) nummeret "Trainstations And Harbors And Airports" fra Tiger Tunes’ første demo-cd i sit program på BBC Radio 1. Det er ellers meget sjældent, Peel spiller dansk musik. Det er også sjældent, at et band, der kun lige er ved at forlade demorækkerne, spiller på både Spot, Roskilde og Midtfyns Festival, men det har Tiger Tunes gjort i år. Og de spiller også på Skanderborg Festival d. 8. august, hvor der ved samme lejlighed er reception for gruppens debutalbum, "Absolutely Worthless Compared To Important Books", der er i butikkerne 11. august.

Både "Foolio" og "Trainstations..." er med på "Absolutely...", der bliver første "rigtige" album på det nystartede århusianske selskab Bird Hits Plane, der sidste år debuterede med den tredobbelte ep "3P" med upcoming-grupperne Kvæg, Lampshade og Apartment. Albummet indeholder i alt 13 hurtige musikalske skud fra hoften med en samlet spilletid på knap 38 minutter.

I øvrigt har Tiger Tunes også lavet en sang til den århusianske instruktør Aage Rais’ film "2 Ryk Og En Aflevering", der får premiere 3. oktober og er løst baseret på en novellesamling af Jesper Wung-Sung. Også Århus-gruppen Under Byen har lavet musik til filmen.

Tiger Tunes’ medlemmer kalder sig for resten Mr. Q (programmering, trommer og sang), Mr. H. (sang m.m.), Knø (guitar), Mr. Moe (tricks og synth), Lasse Løkken (bas og synth) og Miss Højlund (synth og sang).

Vi spurgte:
Hvad er titlen på Tiger Tunes’ anden demo fra august 2002?
Det rigtige svar er: When You Reach 9999 Points In Donkey Kong The Score Resets To 0 Even Though The Levels Continue Getting Harder

De heldige vindere er:

Torben Møhlenberg
8900 Randers

Birte Sørensen
8700 Horsens

Torben Nielsen
2720 Vanløse

Rasmus Haukrogh
6900 Skjern

Mathilde Lindhart
9740 Jerslev J


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA