x

To nye album fra Martin Hall 1. september

To nye album fra Martin Hall 1. september

Den meget aktive sanger, sangskriver, komponist, multiinstrumentalist, producer, forfatter m.m. Martin Hall udgiver 1. september to album. Dels det nye studiealbum "Music Hall", dels første cd-udgivelse af den kontroversielle koncert "Inskription" fra 1983.

Hall er kendt for ofte at udforske nye territorier, og på "Music Hall" er alt vokalarbejdet overladt til en række markante danske sangerinder, primært unge og forholdsvis nye på den danske scene, men også enkelte mere etablerede. Som vanligt har Hall dog skrevet og produceret alt materialet, der denne gang blander pop, jazz, opera, cabaret, opdaterede 60’er-toner og noget, der minder om salmer.

De medvirkende sangerinder er Lise Westzynthius, Bille Koppel (Catbird), Mette Sand Hersoug (Moon Gringo), Tanja Thulau (Luke), Aud Wilken (Dansk Melodi Grand Prix-vinder i 1995, der i 1999 udgav soloalbummet "Diamond In The Rough" og ved flere lejligheder har arbejdet med Hall), mezzosopranen Andrea Pellegrini (medvirkede på "Camille"-soundtracket til Gladsaxe Teaters "Kameliadamen") og skuespillerinden Isa Holm. Undervejs på albummet bliver sangene kommenteret af modeskaberen Mads Nørgaard og forfatteren Jeff Matthews. Singleforløberen "She Shines" med vokal af Aud Wilken er allerede i rotation på P3.

Hall har i øvrigt tidligere arbejdet med andre, vidt forskellige sangerinder, bl.a. Hanne Boel og den nu afdøde, helt uskolede pensionist Irma Victoria, hvis særprægede udgivelser er blevet kultobjekter.

Som om det ikke var nok, udgiver Hall samtidig koncerten "Inskription" på cd for første gang. Koncerten blev opført 5. september 1983 og har altså nu 20-års jubilæum. Koncerten var et stærkt støjende værk på 40 minutter opført i Radiohusets Koncertsal og har siden, som Irma Victoria-albummene, opnået kultstatus. Udgivelsen bliver ledsaget af fyldige covernoter.

Hall har endvidere travlt med foredragsvirksomhed, ligesom han arbejder på en ny, meget lang roman, som kommer næste år. Ved et foredrag udtalte han sidste år, at det stort set færdige råmanuskript dengang var på 812 sider. Hall kunne i øvrigt 26. april fejre 40-års fødselsdag og har i år også 25-års jubilæum som aktiv musiker.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA