Nyhed

Melissa Etheridge nægter at betale skat

Sangerinden er så oprørt over en vedtagelse i Californien, der ulovliggør ægteskab mellem personer af samme køn, at hun nu nægter at følge statens øvrige love

Den amerikanske singer/songwriter Melissa Etheridge mener, at Californiens beslutning om at tilbagetrække lovliggørelsen af ægteskab mellem personer af samme køn frarøver hende sine borgerlige rettigheder. Melissa Etheridge har fundet sin egen måde at protestere mod den nye lov på – hun nægter ganske enkelt at betale statens skatter.

Der blev sået tvivl om lovligheden af sangerindens ægteskab, efter man i sidste uge vedtog det såkaldte ”lovforslag 8” (proposition 8), som gør ægteskab mellem personer af samme køn ulovligt. Og ifølge Etheridge gør denne lov hende til en ”andenrangs-borger” i statens øjne. Men på nyheds-sitet Daily Beast kan man nu læse fra Etheridge, at staten ikke vil modtage en krone fra hende.

Hun skriver følgende:


"OK. Så Lovforslag 8 er blevet vedtaget. Fint, jeg forstår. 51% af jer mener, at jeg er en andenrangs-borger. Godt. Så min kone, øh, jeg mener bofælle? Kæreste? Særlige veninde? I må virkelig hjælpe mig her, for jeg ved ikke længere, hvad jeg skal kalde hende. Nå, men hun og jeg må i hvert fald ikke få de samme rettigheder, som andre borgere.

Hun fortsætter: ”Derved går jeg ud fra, at det betyder, at jeg ikke behøver at betale min stats-skat, siden jeg ikke er en fuldgyldig borger. Jeg mener, det ville jo være helt forkert at tvinge folk til at betale skat uden at ville give dem de samme rettigheder. Det lyder som noget, man har oplevet tidligere i historien."

Om samme emne fortæller Fall Out Boys Pete Wentz i en uafhængig udtalelse, at han tror, at Californiens befolkning blev "skræmt" til at stemme for det pågældende lovforslag. I en offentlig udmelding siger han følgende:

”Mange mennesker blev skræmt til at stemme for lovforslaget som følge af den vildledende kommunikation fra den anden lejr. Jeg mener at dette er, og altid har været, et spørgsmål om borgerrettigheder. Vi burde ikke tillade den slags ulighed her i Amerika.”


Spørgsmålet er nu bare, om de stærke udmeldinger fra prominente musikere er nok til at kunne ændre på vedtagelsen af den pågældende lov. Det kan kun tiden vise.

ANNONCE