x

Musik på Natfilmfestival

Musik på Natfilmfestival

Igen i år vil de musikrelaterede film atter få deres eget hjørne på Natfilmfestivalen, der afholdes mellem 30/3 – 15/4 i København, Odense, Århus og Aalborg. I København vil Sound&Vision-filmene blive vist i Vega, hvor der bl.a. vil være skandinavisk premiere på en nyrestaureret udgave af den gamle Rolling Stones-film ”Gimme Shelter” - direkte fra Europapremieren i Berlin.

De 9 film i Sound&Vision kategorien beskrives således:

”Bob Hund” - En forrygende livefilm, der indeholder aldrig tidligere offentliggjorte optagelser, mixet med en håndfuld af bandets underholdende videoer. I alt 82 minutter med uudgivne sange, hjemme hos Bob Hund, turnékvaler og natpølser med potatismos på navnløse benzinstationer.

”Calle 54” - Hvad Carlos Saura har gjort for tango og flamenco, gør landsmanden Fernando Trueba for latin-jazz i ‘Calle 54’.

”Downtown 81” - Jean-Michel Basquiat (1960-1988) var lidt af en multikunstner. Da ‘Downtown 81’ blev indspillet, havde Basquiat endnu ikke solgt et eneste maleri. Karismaen fejlede imidlertid ikke noget, og Basquiats første indsats i skuespillerfaget - i rollen som sig selv - er et højst fascinerende møde med New Yorker-ikonet og den sprudlende No-Wave scene på Lower East Side, der var hans naturlige habitat.

”Ghosts... Of The Civil Dead” - Den australske kultfilm ’Ghosts... Of The Civil Dead’ er indspillet i tæt samarbejde med Nick Cave, der ikke alene spiller en af filmens større roller (hans første rigtige filmrolle), men også figurerer som medforfatter på manuskriptet. Desuden har han komponeret filmens musik i samarbejde med Mick Harvey og Blixa Bargeld.

“Gimme Shelter” - En banebrydende dokumentarfilm. Et hudløst portræt. En rystende reportage. En svedig koncertfilm. Klassikeren "Gimme Shelter", den ulitmative film om Rolling Stones, har det hele. "Gimme Shelter" følger Stones på højden af deres karriere i det rock-magiske år 1969, med vægten lagt på den katastrofale koncert på Altamont Speedway udenfor San Fransico. Som en stor, gratis festival med 300.000 deltagere var Altamont tænkt som vestkystens svar på Woodstock. I stedet endte det med oprør og drab, i et kaos som bandet var heldige at slippe fra med livet i behold.

”The New God” - Doku-punk kunne man kalde ‘The New God’, et enestående møde mellem en anarkistisk filmmager og en gruppe ultranationalistiske japanske punkrockere.

”The Video Diary of Ricardo Lopez” - Ricardo Lopez opnåede global - posthum - berømmelse, da tv-stationer verden over viste billeder af hans selvmord. Lopez var sygeligt optaget af Björk. Efter at have sendt hende en brevbombe, skød han sig foran sit kamera.

”Van Morrison live in Basel” - En spritny koncertfilm, optaget i Basel sidste år i december med samme nye konstellation som den, Van the Man gæstede København og Aalborg med i februar.

”Wild Zero” - Motorcykler, magi, ufoer, zombier, kønsoverskridende kærlighed og fræsende rock’n’roll. Hvad mere kan man ønske sig af et stykke pogo-dansende popkultur? Guitar Wolf, et japansk band, der også nyder anseelse i Nordamerika, leverer et øredøvende brag af 60’er-garage-pop og punk-rock á la Ramones i ”Wild Zero” - en japansk coverversion af Ramones’ ”Rock and Roll High School”, ”Dawn of the Dead” og ”Titanic”.

Klik dig ind på Natfilmfestivalens hjemmeside, for at læse meget mere om hvor, hvornår og hvor meget...

Natfilm- festival

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA