x

Danmark får nyt initiativ for alternativ musik

Danmark får nyt initiativ for alternativ musik

Et nyt turné-projekt betitlet The New Era Tour bliver lanceret til februar 2009 med fokus på forskellige afarter af hardcore, punk-rock og ska.

Basalt set genrer, der er defineret uden for den radiovenlige slipstrøm, men dét til trods er kendetegnet ved kunstnerisk integritet, scene-loyalitet og solide fanbaser over det meste af verden. Internationale eksponenter, som blandt andre Sick Of It All, Dropkick Murphys, The Slackers og Rancid, har nedbrudt barrierer og bevist, at det er muligt at udsælge spillesteder uden det massive marketing-skub, man kender fra de store pladeselskabers verden.

I pressemeddelsen fra arrangørerne 3rd Tsunami Agency lyder det blandt andet: "I en tid, hvor pladeselskabsverdenen desperat forsøger at genfinde og genvinde sin funktion og vitalitet, er dette projekt en naturlig platform for den størrelse artister, der hurtigt kan blive tabt i svinget"

"I Danmark har der indenfor de seneste par år været søsat et par veltænkte og velmente initiativer for at fremme dansk upcoming musik, eksempelvis Soundvenue Tour og MTV Spanking New Music Tour, men vinklen er i stigende grad blevet indierock og pop, og upcoming-segmentet synes fravalgt i programsammensætningen. Det vil vi forsøge at ændre med denne første udgave af The New Era Tour."

Dette års New Era Tour præsenterer hardcore bandet Last Mile, pop-punk kvartetten The 20Belows og punkabilly-debutanterne The Hitchcocks. Dertil kommer en række special guests flere forskellige steder i landet.

06. februar - Paletten, Viborg m/ special guest
07. februar - Kansas City, Odense m/ Foot To Face
13. februar - Kulisselageret, Horsens
14. februar - Von Hatten, Randers m/ special guest
20. februar - Studenterhuset, Aalborg m/ Mighty Midgets
21. februar - Bygningen, Vejle m/ special guest
27. februar - Voxhall, Aarhus m/ Babylove And The Van Dangos
28. februar - Loppen, København m/ Babylove And The Van Dangos

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA