x

Manic Street Preachers-guitarist erklæret død

Manic Street Preachers-guitarist erklæret død

Billede: Nicky Wire og Richey James Edwards (th.)

Det er 13 et halvt år siden, at guitaristen i walisiske Manic Street Preachers, Richey James Edwards, forsvandt sporløst, 27 år gammel, og siden har ingen set ham. Nu er han så blevet erklæret død, skriver The Independent. James' bil blev i sin tid fundet efterladt ved broen Severn, og mange var af den opfattelse, at den psykisk uligevægtige James havde taget sit eget liv ved at springe i floden Wye, der på dette sted adskiller England og Wales. Broen er også et hyppigt anvendt udspringssted for selvmordere. Edwards' lig er imidlertid aldrig blevet fundet, og en del vidner mener gennem tiden at have set ham i live flere steder i verden.

Richey James Edwards' forældre, Graham og Sherry Edwards, har nu fået Richey erklæret formodet død ved en retsinstans, fortæller Manic Street Preachers' talskvinde Terri Hall. Forældrene har ikke haft lyst til at kommentere sagen. Ifølge Terri Hall var dødserklæringen "meget følelsesladet" for de tilbageværende Manic Street Preachers-medlemmer James Dean Bradfield, Nicky Wire og Sean Moore.

Terri Hall udtaler, citeret af Mail on Sunday: "Dette er forældrenes valg, og bandet respekterer, hvad forældrene mener er det bedste. Vi drømmer alle, at Richey kommer tilbage en dag. Vi håber, at han er der et sted. Men det er ikke længere et realistisk håb, og hvis dette giver en form for lukning på sagen, er bandet tilfredse med det."

Richey James Edwards blev sidst set i London 1. februar 1995. Man regner med, at han herefter tog tilbage til sin lejlighed i Cardiff og derfra kørte til broen Severn.

Richey James Edwards var foruden guitarist også tekstforfatter i Manic Street Preachers. Han var kendt for sin psykiske uligevægt og gjorde sig tidligt i karrieren bemærket ved at skære ordene "4 Real" i sin arm med et barberblad for at demonstrere for en kritisk journalist fra musikbladet NME, at den smerte, han skrev om, var ægte.

Richey James Edwards efterlader sine forældre en formue på 455,990 pund, cirka 5 millioner kroner, rapporterer Mail On Sunday.

Inden dødserklæringen kom det frem, at Manic Street Preachers på deres kommende album har indspillet nogle efterladte sangtekster af Richey James Edwards – noget, de ellers ikke har gjort siden 1996-albummet "Everything Must Go", det første, de indspillede efter Edwards' forsvinden. Det nye album ventes udsendt til april eller maj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA