x

Outlandish nr. 1 i Tyskland

Outlandish nr. 1 i Tyskland

Billede: Morten Larsen

Dansk musiks succes i udlandet vil tilsynelandende ingen ende tage. Efter Junior Senior, The Raveonettes og Mew er det nu Brøndbys multietniske hiphop-trio Outlandish, der kan afstive den rød-hvide musikselvtillid. Deres single "Aicha" gik i slutningen af juni direkte ind som nr. fire på den officielle tyske singlehitliste og to uger efter op på førstepladsen, hvor den har ligget lige siden og nu er solgt i over 200.000 eksemplarer.

- Vores pladeselskab BMG har gjort et stort stykke arbejde, og de har troet på os i udlandet, for det er jo gået meget pænt herhjemme, fortæller Outlandishs Lenny Martinez til GAFFA.dk og fortsætter:

- Tyskland følte, at de havde brug for en stærk åbner og tog derfor "Aicha" som første single, fordi sangen tidligere har været et stort hit dér i orignalversionen fra 1996 med algierske Khaled. Det er en smuk sang, oprindelig på fransk og arabisk, som vi så har lavet en ny engelsk tekst til - det er ikke en oversættelse - og gjort lidt mere street-agtig. Den er også første single i Schweiz og Østrig og ligger top 5 begge steder lige nu, hvor det ellers har været "Guantanamo", der har været første single i de andre lande, vi er udsendt i, hvilket er en stor del af Europa.

Outlandishs andet album, "Bread & Barrels Of Water", der ligeledes blev udsendt i Tyskland i slutningen af juni, klarer sig også pænt her, hvor det i skrivende stund ligger på top 20 og har solgt over 50.000 eksemplarer. Albummet er også udsendt i bl.a. England, og det er planen, at det til januar skal ud i USA, hvor Outlandish allerede har gjort et godt indtryk.

Læs et længere interview med Lenny fra Outlandish i GAFFA august, der er på gaden torsdag d. 7. august.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA