x

Debutalbum fra Monopol 25. august

Debutalbum fra Monopol 25. august

Rygterne om det danske sprogs død i rocksammenhæng er stærkt overdrevne. Endnu en bekræftelse på dette kan man høre 25. august, hvor duoen Monopols selvbetitlede debut ser dagens lys.

Monopol består af sangeren Nikolaj Rysager og guitarisen Noah Rosanes (i øvrigt søn af countrysangerinden Tamra Rosanes), og sammen blander d’herrer også lidt elektronik i deres pop-rock, der er beslægtet med navne som Love Shop og Kent. Og så er teksterne altså på dansk og ganske direkte og mundrette og handler f.eks. om nymfomaner, café-modeller og om talkshows, som var emnet for Monopols første single "Fis Nu Af". En sang, der også var med på Klub GAFFA-cd #4 i februar.

Monopol var sidste år blandt de 12 udvalgte i DR’s projekt "KarriereKanonen", der gav spilletid til nye danske navne, som tog deres modersmål under kærlig behandling. Der kom også en dobbelt-cd med de 12 udvalgte. Sideløbende har Monopol udsendt fire singler, førnævnte "Fis Nu Af" "Byen", "Hvis Vi To Var Nøgne" og nu "Musikken Var Høj", en duet med R&B-sangerinden Karen, også kendt fra DR-P3’s søndags-soul-program "Karen & Shirley".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA