x

Festuge-programmet offentliggjort

Festuge-programmet offentliggjort

Festuge-sekretariatet offentliggjorde årets program på et pressemøde i fredags. GAFFA.dk har studeret programmet og kan konstatere, at rock-musikken og det, der ligner, igen i år fortrinsvis er henlagt til den udendørs gratis-scene Univers ved Domkirken.

Bemærk: Listen indeholder også arrangementer uden for det officielle program.

Århus Festuge: Rytmisk musik, highlights:
Arrangementerne er gratis med mindre andet er anført.

Lørdag d. 30/8:

Moi Caprice (billedet), Univers v/Domkirken, kl. 21. Mikael Møller og co. giver den følsomt gas. Debutalbummet "Once Upon A Time in the North" kan anbefales.

Dear, Univers, kl. 23. Laust Sonne har for en tid sluppet stikkerne i D-A-D og satser på en solokarriere. Glam til et nyt årtusind.

The Lounge Party. Ridehuset kl. 19-05. Musik og mad i en kombination for den bedste livsstil. Oplev DJ Ravin fra Paris' førende natklub Buddha Bar, danske banzai Republic og Kenneth Bager. m.fl. Emmerys serverer fusionsretter hele natten på den indendørs plæne. Forsalg, kr 70. i døren kr. 100.

Søndag d. 31/8:

Salem, Univers, kl. 21. Salem leverer stemningsfuld, småteatralsk tusmørke-rock i en højere sags tjeneste. De har en historie at fortælle, og navnlig forsanger Mikkel Risbjergs dybe røst imponerer.

Cæcilie Norby. Arkitektskolen, kl. 23. Udgivelser på det legendariske jazzlabel Blue Note har sikret Norby forjent anerkendelse i ind- og udland. Kom og bliv forkælt...

Tirsdag d. 2/9:

Yellowish, Univers, kl. 20. Aage har smilet til mig i dag - og gør det sikkert til hele publikum denne tirsdag aften. Yellowish viser, at klynkerock ikke gehøver at være ynkerock.

Onsdag d. 2/9:

Love Julie, Univers, kl. 21. Love Julie udgav sidste efterår det anmelderroste selvbetitlede debutalbum og spiller hyppigt live på både små og store steder. Lige efter kan man høre Sparkler med Freya i forgrunden og inden da The Alpine.

Torsdag d. 3/9:

Mew, Univers, kl. 23. Behøver vel ikke nogen nærmere introduktion over for GAFFA.dk-brugere. Tidligere på aftenen underholder Mikael Simpson med sine tænksomme, tyste sange.

Fredag d. 4/9:

Tindersticks, Ridehuset, kl. 20. Ifølge Festugens hjemmeside "den første koncert i Århus". Det er mildest talt forkert (gruppen spillede på Husets Musikteater i januar 1996), men det gør det jo ikke mindre fedt at høre deres intime sange. Kr. 260 incl. gebyr.

Filur, Univers, kl. 23. Fornøjelig housemusik. Håber ved gud, at de får lov til at skrue lidt op, hvilket ofte har været et problem på den udendørs Univers-scene.

Århus Took It. Voxhall, kører fredag-lørdag-søndag. Siden 2000 en glimrende eksponent for den århusianske hiphop. Se http://www.aarhustookit.dk for prisinfo.

Alle dage:

Dokken02 På havnen. Et entusiastisk personale præsenterer spændende upcoming navne på et program, som løber dagen lang. Skal have en særlig anbefaling. I sidste års festuge var Dokken02 synonym med god stemning og fine musikalske overraskelser; mon ikke de kan gøre det i år igen?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA