x

Danmarks Smukkeste Festival giver rekordoverskud

Danmarks Smukkeste Festival giver rekordoverskud

Med et overskud på 7,1 millioner kroner havde Danmarks Smukkeste Festival i 2008 sit bedste år nogensinde. Tallet blev afsløret, da foreningen bag festivalen, Skanderborg Festivalklub, søndag den 7. december afholdt sin årlige generalforsamling. Omsætningen rundede i 2008 for første gang de 100 millioner (mere præcist 104 millioner kroner inklusive moms), og der var totalt udsolgt i august, hvor festivalen løb af stablen med navne som Eric Clapton, Lenny Kravitz, Kaiser Chiefs, Katie Melua og Franz Ferdinand på programmet.

I festivalens årsberetning beskriver formanden Claus Visbye festivalen i 2008 som en kæmpesucces, men understregede samtidig, at der efter bestyrelsens og ledelsens mening havde været for mange mennesker på årets festival. Som en konsekvens af de mange mennesker på årets festival, er det bestyrelsens og ledelsens plan at Danmarks Smukkeste Festival årgang 2009 kommer til at rumme 5.000 mennesker færre end i år.

I årsberetningen kan man blandt andet læse følgende:

"Ingen var i tvivl om, at rammerne var spændt til det yderste - vi var for mange folk på pladsen. Vi leverede ikke den vare, vi er kendt for - nemlig en luksusfestival med højt til himlen og albuerum. Vi vil ikke sætte vores kvalitetsstempel og brand over styr, så for at sikre dette, vil vi sætte antallet af folk på pladsen ned med 5.000 folk på pladsen kan deles i følgende kategorier: medhjælpere, inviterede (musikere, crew, leverandører, branchen) og publikummer (partout + endags). Af de kategorier, er det publikummerne det koster mest at skære ned på, så det bliver i en balance imellem de 3 kategorier, de 5.000 skal findes".

Festivalen regner med at bruge en del af overskuddet til at investere i jord til campingpladser samt "sikre kvalitetsniveauet til næste år".

Danmarks Smukkeste Festival kan i 2009 fejre sit 30 års jubilæum.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA