x

Capone-N-Noraga og Jedi Mind Tricks til Danmark

Capone-N-Noraga og Jedi Mind Tricks til Danmark

Søndag den 15. februar lægger Amager Bio lokaler til to markante navne inden for henholdsvis east-coast-hardcore-hiphop og horrorcore fra Philadelphia – nærmere betegnet Capone-N-Noreaga (billedet) og Jedi Mind Tricks.
Det er i øvrigt første gang, duoen Capone-N-Noreaga står sammen på scenen i Danmark.

Capone og Noreaga mødte i sin tid hinanden i fængslet, da de havde vasketøjstjans. Både Capone og Noreaga stammer fra New Yorks store beboelseskvarter, Queensbridge Projects, der har udklækket en del store hiphop-navne gennem tiden, eksempelvis MC Shan, Roxanne Shanté og ikke mindst Nas. De brød igennem i 1997 med albummet ”The War Report” med klassikere som ”TONY (Top of New York)”. Det blev til endnu et album i 2000, ”The Reunion”, der nok især huskes for ”Invincible”, produceret af legendariske DJ Premier. De fik dog svært ved at holde sammen, da Capone røg tilbage bag tremmer. Imens havde Noreaga under navnet N.O.R.E. fået gang i en succesrig solokarriere og skabt hits som ”Superthug” og ”Grimey”, begge lavet sammen med hitproducerne The Neptunes. Nu er de to sammen igen, og albummet ”Channel 10” udkommer i 2009.

Jedi Mind Tricks blev skabt af rapperen Vinnie Paz og produceren Stoupe fra Philadelphia. Gennem årene har de stået for at fusionere horrorcore rap med melodiske passager og dansable beats. Gennem tiden har de indgået i samarbejder med rappere som Kool G Rap, Ras Kass og Canibus. Det er dog nok ”Violent By Design” fra 1999, som gruppen huskes bedst for. På denne udgivelse fik Stoupe og Vinnie Paz besøg af rapperen Jus Allah med stor succes, men Jus Allah brød siden med gruppen. Først i år har de fundet sammen igen. Det er dermed første gang, Jedi Mind Tricks optræder i Danmark med Jus Allah som fuldgyldigt medlem.

Billetsalget til koncerten er gået i gang på Billetnet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA