x

Goodiepal konkurs i krig mod Musikkonservatoriet

Goodiepal konkurs i krig mod Musikkonservatoriet

"Kære venner, det er tid til at ende denne krig, erklæret af mig, mod det Jyske Musikkonservatorium... Jeg vil nu afsende det endelige tilintetgørende brag."

Såden indledes den seneste opdatering på Facebook-gruppen "Radical Computer Music" - der er oprettet og drives af den dansk-færøske Parl Kristian Bjørn Vester også kendt som "Mainpal Inv.", "Gæoudjiparl Van Den Dobbelsteen" eller blot, "Goodiepal". Den omtalte krig er indledt på baggrund af en uoverensstemmelse med Det Jyske Musikkonservatorium, der havde Goodiepal tilknyttet den nye elektroniske linje som underviser og lærer i "komposition og æstetik". Men efter flere lønnedskæringer, samt stigende restriktioner omkring Vesters undervisning, i takt med bestyrelsens indblik i de utraditionelle lektioner, ophørte samarbejdet til sidst.

Ifølge Goodiepal selv har konservatoriet en udpræget konservativ indstilling til, hvad der er aktuelt og relevant for eleverne, og har - på trods af internationale ambitioner - prioriteret skolens bygninger højere end undervisningen i budgettet. Således er undervisningstimerne og lærerstaben på et minimum, da der skulle være penge til "en ny smart bygning", som Parl selv udtrykker overfor GAFFA. De meningsytringer har efterhånden skaffet ham en stor del af de danske musikuddannelser på nakken, og en lektion arrangeret af en gruppe musikvidenskabsstuderende blev f.eks. i starten af december kun gennemført efter krav fra ledelsen om der var to vagter til stede under forelæsningen, angiveligt for at forhindre hærværk fra hovedpersonen selv.

Goodiepals hjertebarn er diskussionen om, hvorvidt de moderne medier er forældede. "Selvom man opretter en elektronisk linie, er det ikke nødvendigvis særlig innovativt så længe at eleverne stadig blot lærer at en stykke musik kan laves i mono eller stereo og skal kunne afspilles på en computer. Der bliver i faldende grad stillet spørgsmål ved hele måden at tænke musik på. Aphex Twin og Depeche Mode er dødt for længe siden, men det er den slags, der menes når man på skolen i Århus snakker om elektronisk musik".

"Det er sindssygt interessant. Jeg mener, at vi har brug for en debat om moderne computermusik, men det er en debat, musikuddannelserne er meget bange for at tage. De ønsker den ikke. Om to år vil alle nok sige "nå ja, var det bare det?", men lige nu er diskussionen et brandfarligt emne, ingen i det danske undervisningssystem vil berøre. Men eleverne har jo gang på gang udtrykt interessere for den debat og min undervisning, hvilket må være et tegn på at den etablerede undervisningsform er stagneret. Og at min undervisning har sin berettigelse".

Kampagnen mod konservatoriet samt en fremmelse af en international diskussion af musikformatet har med en 350.000 kroners annonce-investering fra Goodiepals side, nået sit højeste. Han har med andre ord brugt rub og stub af, hvad han ejer på at indsætte annoncer i bl.a. The Wire og Vice, samt digitale bannerreklamer, der linker til hans facebook-forum, hvor man bl.a. gratis kan downloade et undervisningsforløb, og deltage i diskussionen omkring den ny computermusik.

Senest har han modtaget den norske Nobels datalogiske fredspris i slaget mod den traditionelle opfattelse af musikformatet.

Facebook gruppen Radical Computer Music kan findes her: http://www.facebook.com/group.php?gid=32383722932&ref=mf

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA