Nyhed

Jul med Gezus Crystler

Et juleinterview med Kim "Kix" Jeppesen og Frank Ziyanak

Gezus Crystler alias Kim "Kix" Jeppesen (PowerSolo, Kim And The Cinders med flere) og Frank Ziyanak (The Wong Boys, Death To Frank Ziyanak med flere) kan ikke blot fejre jul og Jesu fødselsdag i dag, for på denne højtidelige dag nedkommer de to grænsesøgende musikere med det selvbetitlede debutalbum, der kan forvandle vin til tømmermænd.

I dagens mange anledninger inviterede de stolte fædre indenfor til en omgang julehygge med forstærket gløgg, brunkager og smøger under emhætten.

 


Hvad skal der til for, at det bliver en god jul hjemme hos jer?

Frank: – Der skal være god mad og noget at godt at drikke, og det skal der være hele dagen, og så skal man bare få lov til at sidde og se julefilm hele dagen.

Kim: – En god lang juleferie. Nu har jeg børn, så julen betyder noget andet for mig. Det skal være slukkede mobiltelefoner og bare dase. Jeg kan helt vildt godt lide julen, efter at jeg har fået børn. Men det vigtigste er sovsen. Sovsen er altid det vigtigste i et måltid. Og julesovsen kan man bare blive ved med at sidde og dyppe franske kartofler i. Jeg er blevet mester i at tilrettelægge min sult nøje, så jeg virkelig kan spise igennem. Men det er noget med nogle små nip og nogle gode drikke gennem dagen, så man fordøjer godt.


Frank: – Kan du godt, når man tænker på din mavesæks størrelse kontra min, æde helt vildt?

Kim: – Hvis jeg tilrettelægger det rigtigt. Da jeg var yngre, åd jeg som et tærskeværk. Men man har det bedre, hvis man bare spiser, til man er mæt.

Frank: – Men man føler, at man går glip af noget, hvis man stopper.


Kim: – Sådan har jeg også haft det mange gange, men det handler om at spise rigtigt og drikke rigtigt. Ikke fylde sig med cola, men drikke den rigtige drue og lige få en lille stram engang imellem, det er godt for fordøjelsen. Et godt tip, hvis man er for mæt, er lige at tage billetten til Djursland (ryge en pind, red), så får man altid lige et ekstra ædeflip sidst på aftenen.

Er I gode til at købe julegaver?

Frank: – Jeg er ufattelig dårlig til at købe julegaver.


Kim: – Den slutter jeg mig til, jeg kræver også meget udførlige ønskesedler. Tre år i træk gav min bror Lars og jeg hinanden Old Spice i julegave.

Frank: – Jeg får altid en masse sokker, underbukser og Sanex- badeshampoo.

Er I så gode til at skrive ønskesedler?


Frank: – Nej, jeg ønsker mig ingenting.

Kim: – Jeg ønsker mig heller ikke noget, jo et blues-mundharpesæt.

Hvad ville I give Barack Obama i julegave?


Kim: – En uges ferie, hvor han havde tid til lige at tænke det hele ekstra godt igennem, inden han aflægger sin ed.

Hvad med Madonna?

Frank: – Et par nye patter.


Kim: – Eksil på en øde ø. Jeg er træt af Madonna, hun har gjort sit. Material Girl var den bedste sang, hun nogensinde har lavet, nu er det slut.

Hvad skulle Per Stig Møller have?

Frank: – Han skulle få renset sine pløkker. Man kan ikke tage en mand alvorligt, når man kan se, at han har den dårligste ånde i hele verden. Så en tandrensning.


Hvad skulle GAFFA have i julegave?

Kim: – De skulle have en pris for at holde ud i så mange år. Og så skulle de måske have en hård mand udefra, der kunne foreslå rokader i hierarkiet, så der kunne blive rusket lidt op i det hele.

Hvad skulle Jesus have i kombineret jule- og fødselsdagsgave?


Kim: – Han skulle have sig et kryds med hjul på ligesom Moses Hansen, så han kunne blive lidt mere mobil.

Frank: – Han skulle have muligheden for at forklare sig, for han er jo aldrig blevet spurgt om noget. Og så skulle han have muligheden for at sige fra over for alle de ting, der bliver gjort i hans navn.

Hvad ville I give hinanden, hvis I var på gavefod?


Frank: – Jeg ville gerne give Kim en splinterny Volvo stationcar, den dyreste, der fandtes, så Kim kunne sælge den og købe en masse gamle billige Volvoer.

Kim: – Det er sjovt, du siger det, for jeg har altid tænkt, at hvis jeg vandt en Ferrari, så ville jeg sælge den og købe alle de biler, jeg altid har ønsket mig. Flot tænkt Frank. Jamen, hvis jeg havde rigtig mange penge, så skulle Frank have Blockbuster oppe på Frederiks Allé i Århus.

Frank: – Åh ja!


Kim: – Det kunne også bare være alle de aflagte vhs-bånd.

Frank: – Ja, eller Blockbuster i 1998.

Kim: – Frank har jo flere film, end de havde i den biks, hvor jeg startede med at leje film, og det er altid rart at komme hjem til Frank og se alle de vhs-film han har, for det er sgu et dejligt medie.


Frank: – Jeg har altid godt kunnet tænke mig at have filmene på hylder, og at den øverste hylde var porno, for sådan var det der, hvor jeg voksede op.

 


ANNONCE