x

Varm og våd weekend

Varm og våd weekend

Foto: Lars Juul / DSF

"Jeg har været i Danmark omkring 20 gange, og hver gang har det været iskoldt. Men så i dag ... jeg mener, det er jo ligesom Spanien eller Afrika!"

Ordene er Mobys og blev fremsagt under hans glimrende koncert på Skanderborgs Bøgescene fredag. Og vejret har næppe nogensinde været så meget på en dansk festivals side, som i denne weekend i Østjylland. Sol fra en skyfri himmel og vindstyrker på 1-2 m/s understregede afgjort sloganet om at være "Danmarks Smukkeste".

Festival-ledelsen kunne søndag berette om et roligt og meget tørstigt publikum. "Allerede lørdag havde vi solgt de 120.000 øl, som vi plejer at sælge på en hel festival", fortalte formand Kirsten Larsen. Der var også god afsætning på stærkere varer, f.eks. blev det til 5000 flasker vodka.

Roligt og rent
Der har været rygter om uhensigtsmæssig optræden blandt de frivillige vagter, men festivalen har været forskånet for alvorlige episoder. Publikum virker langt mere disciplinerede i Skanderborg end på andre danske festivaler. Undertegnede var der i tre dage, og jeg så ikke et eneste overpisset bøgetræ! Måske er jeg ved at være for gammel, men Roskildes "jeg er ung og vild - se selv, jeg smider min ravioli-tallerken lige ved siden af skraldespanden" er simpelthen for ynkelig. Skanderborg-publikummet opfører sig markant anderledes.

Op- og nedture
Årets musikprogram afspejlede den ambition, man siden Björk-koncerten i '98 har kunnet fornemme. En ambition om at dække meget bredt, fra navne som Moby til navne som Sussi & Leo. Det synes at lykkes, men GAFFA.dk mener afgjort, at man kunne undvære f.eks. t.A.T.u, hvis "koncert" søndag var en regulær fornærmelse.

Næste år kan Skanderborg fejre 25-års jubilæum. Ledelsen har ikke udtalt andet, end at det vil blive markeret. Lad os håbe, at der er lagt billet ind hos vejrguderne allerede...


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA