x

Indierockere vil indspille med Hugo Chavez

Indierockere vil indspille med Hugo Chavez

Den engelske gruppe Mongrel består af Jon "The Reverend" McClure og Joe Moskow fra Reverend And The Makers, Drew McConnell (Babyshambles), rapperen Lowkey, produceren Jagz Kooner samt Matt Helders fra Arctic Monkeys samt tidligere bassist i samme band, Andy Nicholson. Bandets planlagte debutplade skulle være kommet i slutningen af 2008, men det gjorde den ikke, og der foreligger lige nu ikke en udgivelsesdato.

Alligevel er Jon McClure begyndt at snakke om planerne for gruppens andet album, og går alt efter planen, vil det blive indspillet i Venezuela med en række lokale musikere. Til BBC 6 Music siger han, at bandet planlægger at indspille det næste album i samarbejde med Hugo Chavez i Venezuela i en stil, der minder om Buena Vista Social Club-projektet, hvor Ry Cooder tog til Cuba og indspille med en række lokale musikere.

McClure forklarer, at Chavez har gjort meget for landets kulturliv, og at der derfor er et boom i kulturen, der kan gøre Venezuela til det næste Cuba eller Jamaica. Frontmanden forklarer desuden, at Mongrel er et forsøg på at gøre op med den forstokkede musikbranche, der styres af rige, hvide mænd uden visioner.

Men inden McClure og resten af Mongrel kommer helt så lang skal de formodentlig første lige udsende deres debutplade, der udover de allerede nævnte navne også skulle indeholde bidrag fra Pete Doherty, M.I.A. og Saul Williams.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA