x

Volbeat-frontmand støtter tre fængslede amerikanere

Volbeat-frontmand støtter tre fængslede amerikanere

Volbeat-sangeren Michael Poulsen vil på bandets USA-turné til maj bære en T-shirt med teksten "Free The West Memphis Three" for at skabe opmærksomhed om sagen mod tre fængslede amerikanere, der er hovedpersonerne i en meget omdiskuteret sag om mordene på tre børn. Det fortæller Poulsen til GAFFA.

I 1993 blev tre amerikanske teenagere arresteret og dømt for mordene på tre børn i West Memphis, Arkansas. En af de anklagede blev dømt til døden, og de andre to blev idømt livsvarigt fængsel. Under retssagen kom det dog frem, at politiet havde smidt bevismateriale væk undervejs, ignoreret opkald om en mulig mistænkt, og i det hele taget gennemført en undersøgelse af sagen, der kan kritiseres på en lang række punkter.

De tre dømte amerikanere kaldes i folkemunde The West Memphis Three, og omstændighederne omkring deres sag er blevet dokumenteret i filmene "Paradise Lost: The Child Murders At Robin Hood Hills" (1996) og "Paradise Lost 2: Revelations" (2000). Disse film har rejst en masse opmærksomhed omkring sagen, hvilket blandt andet har fået musikalske navne som Metallica, Henry Rollins, The Cure, Dixie Chicks og Pearl Jam til at gøre deres for informere folk om sagen.

Også danske Michael Poulsen er forarget over den måde sagen mod The West Memphis Three er blevet afviklet på, og til GAFFA fortæller han, at på gruppens kommende USA-turné vil han forsøge at skabe opmærksomhed omkring sagen ved at bære en "Free The West Memphis Three" t-shirt.

"Snakken startede i bandet, fordi de folk, der har lavet de to dvd'er omkring retssagen, er de samme folk bag filmen "Some Kind Of Monster" med Metallica. Og efter at have læst bogen "Some Kind Of Monster", hvor denne sag bliver nævnt, blev jeg nysgerrig. Jeg fandt alt, hvad jeg kunne på YouTube osv. og har nu også bestilt nogle bøger hjem om sagen. Jeg fandt ud af, at der var en hjemmeside (www.wm3.org), hvor man kunne følge sagen og donere penge til at genoprette sagen til fordel for de tre uskyldige dømte personer. Jeg har derfor været inde og donere penge til dem, som skal hjælpe dem med gode advokater osv. Jeg har blandt andet også bestilt en "Free The West Memphis Three"-T-shirt (som også donerer til sagen), som jeg har tænkt mig at bære, når Volbeat tager til USA og spiller i maj, og jeg skal selv en tur til Memphis og Nashville til februar, hvor jeg da skal bære denne shirt".

Michael Poulsen opfordrer desuden alle til at besøge WM3.org, hvor man kan donere penge til de tre dømte. Pengene vil gå til at dække advokatsalærer og lignende i forbindelse med forsøget på at få de tre dømte amerikanere frikendt.

Volbeat spiller i USA fra 1. til 14. maj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA