x

Radar-festival med Detroit-technoguruer i København

Radar-festival med Detroit-technoguruer i København

Radar er en årligt tilbagevendende festival, der sætter fokus på elektronisk musik, kunst og teknologi. Initiativet, der sidste år kunne præsentere navne som Gotan Project, Opiate og Metro Area, kan i år byde på ingen ringere end Detroit-technoens stiftere Derrick May og Kevin Saunderson, som vil sørge for at sprede old-school dansestemning i Vega.

Herudover præsenterer Radar kernen af den elektroniske undergrund fra Tyskland, USA, Frankrig, England og selvfølgelig Danmark rundt omkring på nogle af byens bedste spillesteder, herunder Planetariet.

Kevin Saunderson og Derrick May (hhv. yderst tv. og yderst th. på billedet, der ellers portrætterer to andre Detroit-technoguruer, Juan Atkins og Eddie Fowlkes) vil komme til at fungere som opvarmning for næste års Radar-festival, der finder sted over 4 dage i begyndelsen af april, hvor det er planen, at hovedvægten skal ligge på den netop nu meget frugtbare tyske electronica-scene.

Det er lidt af en begivenhed, at Kevin Saunderson, der også er kendt for sit mere kommercielle projekt Inner City, kommer til byen. Han var manden, der gjorde Detroit-technostilen til en af de største dansegenrer i 1980’erne og er verden over en levende legende i klubkulturen. Siden Inner City-succesen sidst i 80’erne har Saunderson konstant skubbet grænser og været foregangsmand. Den 5. september kan man høre og se hvorfor.

Derrick May er et af medlemmerne af den såkaldte Belleville-trio, der bestod af Juan Atkins, Kevin Saunderson og May, opkaldt efter den high school, de tre gik på sammen, og som holdes ansvarlig for opfindelsen af Detroit-technoen. May begyndte at lave musik samtidig med Saunderson, og hans første hit "Strings Of Life" fra 1987 står stadig som en milepæl i den elektroniske musikhistorie. Siden hen har han etableret pladeselskabet Transmat, som skulle blive rugeplads for nogle af de ypperste kræfter inden for dansescenen.

Det er første gang nogensinde, Kevin Saunderson besøger Danmark, mens Derrick May har spillet for et udsolgt Vega to gange tidligere.

Billetter til arrangementet kan købes på http://www.ebillet.dk og http://www.vega.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA