x

Radiohead møder Jay-Z

Radiohead møder Jay-Z

Jay-Z fik store mængder omtale i 2004, da en dengang ukendt Danger Mouse blandede hans rim med The Beatles på et mash-up album med titlen "The Grey Album". Siden da har eksempelvis The Kleptones lavet en del lignende udgivelser, men nu er det igen Jay-Z, der har fået en tur i remix-maskinen, og denne gang leveres musikken af Radiohead.

Det er newyorker dj'en Minty Fresh Beats, der har blandet Radiohead med Jay-Z på mix-albummet "Jaydiohead", der nu kan downloades på websiden jaydiohead.com. Dj'en har blandet materiale fra "Black Album" og "American Gangster" med musik fra en stribe Radiohead-plader på tracks som "99 Anthems", "No Karma" og "Optimistic Moment".

Jay-Z stod også for vokalerne, da N-Wee blandede "Black Album" med Pavement-klassikeren "Slanted & Enchanted" på "Slack Album", og også på plader, hvor hans rim blev blandet med Metallica og Weezer. Ved ingen af disse lejligheder har Jigga dog lagt sag an mod folkene bag for copyright-optrædelser, og da Radiohead virker som en gruppe, der er fortalere for musikalske eksperimenter på nettet, får Minty Fresh Beats næppe heller problemer med englænderne.

"Jaydiohead" kan downloades gratis på websiden jaydiohead.com.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA