x

D-A-D holder støttekoncert for Island

D-A-D holder støttekoncert for Island

Som bekendt har den islandske økonomi det rigtig skidt for tiden, endnu værre end IT Factorys ditto, og det har nu fået D-A-D til at afholde en støttekoncert til fordel for Island – i Island.

Nærmere betegnet er der tale om en støttekoncert til fordel for projektet ”Because We Care”, der støtter islandske studerende, kunstnere, idrætsfolk et cetera. Siden midten af november er der blevet uddelt 352.000 kr., og støttekoncerten med D-A-D er det næste projekt.

Projektet udspringer oprindeligt af en håndfuld islandske elever, som måtte afbryde deres ophold på Idrætshøjskolen i Århus på grund af den økonomiske krise, og det kom en dansk finansmand for øre. Han tilbød at betale for resten af elevernes skoleophold. Dette inspirerede Idrætshøjskolen til at oprette ”Because We Care”

Koncerten finder sted i Island, nærmere betegnet på spillestedet NASA i Reykjavik lørdag den 24. januar. Der er allerede blevet indsamlet 100.000 kr., som er givet på forskud for at støtte projektet. Bandet og deres crew spiller og arbejder gratis den aften, og hele overskuddet til koncerten går ubeskåret til at hjælpe.

Koncerten bliver samtidig snigpremieren på D-A-D’s kommende Danmarksturné, der begynder i Forum Horsens 30. januar.

D-A-D har i øvrigt selv tidligere haft økonomiske problemer, da de i 2002 var medarrangør af Wig Wam Tour. Da turen måtte aflyses grundet svigtende billetsalg, gik den økonomiske bagmand, koncertarrangøren Rock On konkurs, og D-A-D tabte i den forbindelse en del penge. D-A-D blev dog ligesom den anden musikalske medarrangør Thomas Helmig fritaget for et økonomisk ansvar for konkurs ved den efterfølgende behandling af konkursboet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA