x

Upcoming bands i Århus på fredag

Upcoming bands i Århus på fredag

Så er det igen blevet tid til det årlige arrangement Oppenheimers Eftermiddag, der som de tre tidligere år vil præsentere en række af Århus’ og Danmarks up-&-coming musiknavne i form af en éndags kulturfestival i hjertet af Århus. Oppenheimers Eftermiddag foregår på fredag, d. 15. august fra kl. 16:00 til 01:00 i Centralværkstedet på Værkmestergade bag Hovedbanegården og Bruuns Galleri. Arrangementet er gratis. Dørene åbnes kl. 15:30. De navne, der kan opleves, er Cubel, Overground, Rikke Heie, Lysthjort, Ivan, Nana Jacobi, The Artems samt Separations.

Filosofien bag Oppenheimers Eftermiddag er at give usignede bands et skub fremad og desuden at give publikum og musikere en fælles og uforglemmelig oplevelse, hvori der vil indgå alt fra graffitikunstnere til et klassisk overtonekor. Tanken er at det hele skal fungere som en super-god middag, hvor der serveres overraskende appetitvækkere mellem hovedmåltiderne. Som et sådant gennemgående intermezzo vil Thomas Winther – én af Danmarks fedeste human beatboxes - kunne opleves.

Festivalen har fire år på bagen, og i år er den atter vokset. Arrangørerne - en styregruppe og musikforeningen SLIM (Spark Liv I Musikken) - har desuden fået et arkitektteam på syv studerende til at indrette Centralværkstedet, så den helt rette stemning skulle kunne indfinde sig.

At grupperne kan få noget ud af deres optræden på Oppenheimers Eftermiddag, er århusianske Tiger Tunes et eksempel på. De gav deres første koncert på netop Oppenheimers Eftermiddag sidste år og har siden haft pænt vind i sejlene, hvor de bl.a. er blevet spillet en del på P3 - og har netop udsendt deres debutalbum.

Arrangementets navn er i øvrigt inspireret af den gamle Kliché-sangtitel "Oppenheimers Formiddag", der igen var inspireret af J. Robert Oppenheimer, der i 40’erne skabte atombomben i selskab med andre lovlig kreativt tænkende hjerner.

Program og yderligere info kan findes på http://www.oppenheimer.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA