x

Deep Purple-keyboardspiller siger nej tak til Lars Ulrich

Deep Purple-keyboardspiller siger nej tak til Lars Ulrich

Deep Purple har eksisteret i en lang række forskellige inkarnationer. For tiden optræder gruppen med trommeslager Ian Paice som eneste oprindelige medlem, men en tid havde de også den senere Whitesnake-sanger David Coverdale i front, og ifølge magasinet Classic Rock er der planer om en gendannelse af det såkaldte Deep Purple Mark III med Coverdale, bassist Glenn Hughes og keyboardspiller Jon Lord – og måske også guitarist Ritchie Blackmore.

Imidlertid skulle den gamle Mark III-trommeslager Ian Paice ikke have lyst til at deltage i genforeningen, idet han jo allerede spiller i Deep Purple. Og her er det så, at Lars Ulrich kommer ind i billedet. Den store Deep Purple- og Ian Paice-fan Lars Ulrich vil nemlig gerne erstatte Paice i forbidelse med en gendannelse – også selv om han jo har hænderne fulde i Metallica. Lars Ulrich så faktisk Deep Purple Mark III’s allerførste koncert, i KB Hallen i 1973, da han var ni år gammel, og det gjorde et uudsletteligt indtryk på den unge purk.

Lars Ulrich siger til Classic Rock: ”Hvis Coverdale, Hughes, Lord og Blackmore finder sammen, vil de have fire medlemmer, som ikke er med i det nuværende Deep Purple. Så behøver de bare en trommeslager, og jeg vil gerne melde mig,” griner han og tilføjer: ”David Coverdale har mit nummer.”

Som nævnt er Lars Ulrichs tilbud sagt med et smil på læben, men keyboardspiller Jon Lord (billedet) tager nu til genmæle. I et indlæg på sin hjemmeside afviser han dels, at han har lyst til at deltage i en gendannelse af Deep Purple Mark III, dels at han overhovedet kunne forestille sig en gendannelse uden Ian Paice.

Jon Lord skriver:
”Jeg kan godt lide Lars og det, han har opnået med Metallica. Han har tydeligvis altid bakket meget op i sine kommentarer om Deep Purple, og jeg elsker historien om hans berømte ”ilddåb” ved vores koncert i 1973 i KB Hallen i København, men hvis jeg blev spurgt om at deltage i en Mark III-gendannelse (hvilket jeg for resten ikke er blevet. Alt, jeg har sagt var, at den idé havde nogle gode elementer og nogle knap så gode elementer), og jeg virkelig ville tænke over det, så ville jeg ikke engang kunne forestille det uden Ian Paices tilstedeværelse.”

Jon Lord slutter med at pointere ”Og for resten – jeg er ikke gået på pension”.

Desuden tilføjer Jon Lord lige, at det gamle Deep Purple Mark III-album ”Stormbringer” bliver genudgivet i februar i remastereret udgave med bonusnumre.

Meget tyder altså på, at Lars Ulrich må altså nøjes med at spille trommer i Metallica, hvilket formodentlig også giver ham tilstrækkeligt med udfordringer. Eksempelvis ved gruppens fem koncerter i Forum i juli.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA