x

Auteurs-frontmand udsender biografi

Auteurs-frontmand udsender biografi

Luke Haines var sanger i The Auteurs i perioden 1991 til 1999, og nu har han udsendt bogen "Bad Vibes: Britpop And My Part In Its Downfall", hvor han dokumenterer gruppens rolle i den populære Britpop-bølge.

The Auteurs debuterede i 1993 med albummet "New Wave", der blev nomineret til en Mercury Prize, og med det og det efterfølgende album "Now I'm A Cowboy" kom gruppen med i genren af bands, der blev refereret til som Britpop. De opnåede dog aldrig samme succes som eksempelvis Oasis eller Blur, og efter nogle udgivelser, hvor de bevidst gik væk fra genren, gik de i opløsning i 1999.

Haines har sidenhen udsendt plader med Black Box Recorder samt som solist, men nu er han for en stund vendt tilbage til tiden med The Auteurs, dog som forfatter. Det sker i en ny biografi, hvor han ikke bare skriver om sit eget band, men også om dem, der udgav plader i samme periode, og skal man tro The Times, så var der ikke mange af dem, der imponerede ham.

Han refererer i bogen til Blur som medieludere, der bare hopper fra trend til trend, og også Oasis og The Verve får hårde ord med på vejen. Men værst går det dog ud over Thom Yorke fra Radiohead, som Haines beskriver som "det mest frygtelige af alle væsener med monsterparyk og det hele".

Lidt overraskende giver Haines Kurt Cobain og dennes selvmord skylden for, at alting gik galt i England:

"Uden den abrupte afslutning på Nirvana ville der ikke have været en letvægtskamp om førstepladen mellem Blur og Oasis. Ingen unge engelske kunstnere. Ingen Cool Britannia. Ikke nok med at Cobain begik selvmord, han efterlod fandme døren stående på vid gab efter sig".

The Times beskriver "Bad Vibes: Britpop And My Part In Its Downfall" som en "overdrevent bitchy selvbiografi pakket med jammer, brok og skrøner fortalt på bekostning af mere berømte musikere, der fangede Britpop-zeitgeisten", hvilket får bogen til at lyde som obligatorisk læsning, hvis man interesserer sig for den engelske musikscene i de tidlige 90'ere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA