x

Nyt Mikael Simpson-album om hjørnet

Nyt Mikael Simpson-album om hjørnet

Det er cirka to et halvt år siden, at Mikael Simpson udgav sidste studiealbum ”Stille & Uroligt”, der både gav ham P3-prisen, en DMA som årets sangskriver samt to Steppeulv-priser for årets album og årets sang og hertil pæne salgstal for albummet og et solidt hit med ”Jeg Sidder Fast.”

Nu er singer-songwriteren så ved at være klar med sit fjerde studiealbum. Albummet kommer på gaden 9. marts, men endnu er der ikke sluppet meget information ud om udspillet – heller ikke nogen titel. Ifølge pladeselskabet A:larm Music besidder det dog en meget mere organisk lyd end den meget elektroniske ”Stille & Uroligt”, hvor blandt andre Trentemøller spillede en stor rolle.

Mikael Simpson kunne første gang opleves som sanger og sangskriver i gruppen Luksus, i tæt samarbejde med sangerinden og sangskriveren Lise Westzynthius, bassisten George Rune Andersen og trommeslageren Henrik Vibskov, der siden har fået sig en solid karriere som modedesigner.

Luksus nåede kun at udsende en selvbetitlet ep og albummet ”Repertoire”, i henholdsvis 1997 og 1998. I 2001 gik de i opløsning, og i 2002 udgav Simpson så sin første solo-cd, ”Os 2 + Lidt Ro 2002”, der i 2004 blev fulgt af ”De Ti Skud”, i 2005 opsamlingen ”B-Sider, Udtag Og Meget Triste Radiomix”, og i 2006 så ”Stille & Utroligt.”

I de sidste par år har Mikael Simpson blandt andet været aktiv som guitarist og bassist i Trentemøllers liveorkester sammen med Henrik Vibskov på trommer.

I november 2008 var Simpson også aktiv med det spoken word-orienterede album ”Vi Sidder Bare Her...”, hvor han og Frithjof Toksvig har lavet musik til talte ord af Jørgen Leth.

Mere info om det nye Simpson-album følger senere. I GAFFAs martsnummer, der er på gaden 5. marts, kan du glæde dig til et stort interview med Mikael Simpson.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA