x

Vandt du togbilletter til den gratis VibraCrunch-festival i Malmö og 9 cd’er med bl.a. Superheroes?

Vandt du togbilletter til den gratis VibraCrunch-festival i Malmö og 9 cd’er med bl.a. Superheroes?

22. august lægger Uppsala Bastionen i Malmö for femte gang græs til den gratis rockfestival VibraCrunch. Du kunne her vinde - ikke fribilletter, da festivalen jo er gratis, men til gengæld 2 returbilletter med tog fra København og en pakke med en cd fra hver af de af festivalens bands, der har udgivet cd’er - dvs. i alt 7 cd’er med danske Superheroes, Mew, Baby Woodrose, Learning From Las Vegas og PowerSolo og svenske First Floor Power og Dub Sweden. Og så var pladeselskaberne Crunchy Frog og Silence så flinke at smide et par cd-singler oven i hatten, så de heldige vindere får faktisk i alt 9 cd’er.

Det hele startede i 1999 med en henvendelse fra Malmö Festivalen, der efterspurgte et musiksamarbejde på tværs af sundet. Pladeselskabet Crunchy Frog og det nu hedengangne label Vibrafon tog idéen op og præsenterede under navnet VibraCrunch lige dele svenske og danske bands.
I dag er det danske Crunchy Frog, der styrer løjerne.
- Det kan være svært for nye danske bands at komme til at spille i Sverige og omvendt, så derfor syntes vi, at det var en god idé at forsøge at stable projektet på benene, og hvor det i starten næsten udelukkende var bands fra vore egne pladeselskaber, bruger vi i dag lang tid på også at finde andre passende bands. Og det er en rigtig god mulighed at blive promoveret på denne måde. Ikke kun på vores festival, men på festivaler i det hele taget, fortæller Jessica Tolf Vulpius fra Kubi Booking/Crunchy Frog. Hun tilføjer:
- Det er et gratis udendørs arrangement, og det er både billigt og nemt at komme til Malmö med toget. Og så kan man opleve musik fra to forskellige scener, og det er timet sådan, at musikken går på forskudt, så ingen går glip af noget!
Sidste år valgte ca. 3000 at besøge festivalen, og hvis man er Superheroes-supporter, bliver turen over broen det hele værd, for ud over at bandet er et af trækplastrene for arrangementet, er det indtil videre bandets sidste planlagte koncert i år.
- Det er en god mulighed for at høre nogle af de upcoming bands, der er fra både Sverige og Danmark, for ud over at booke store navne finder Kubi også navne, som de mener vil blive til et eller andet en dag, og dér har vi selv været engang, fortæller Superheroes’ forsanger Thomas Troelsen og tilføjer:
- Det er en fin lille festival, og jeg glæder mig specielt til at høre PowerSolo. Jeg har været med til at producere for dem, og jeg synes, at det er et af de fedeste danske bands.
Men der er også ekstra godis i posen, og Jessica lover, at publikum kan opleve 60’er-inspireret rock og rul fra det svenske demoband Hank, der for nylig har spillet på Spot-Festivalen i Århus, Talking Heads-inspirerede avantgarde-toner fra pladeaktuelle First Floor Power og Dub Sweden, der blander pop, rock og dub.
Ud over Superheroes og PowerSolo-duoen fra Århus er det Mew og garagerockerne Baby Woodrose (der åbnede Roskilde Festivals Orange Scene med bravour i år), der repræsenterer Danmark. Musikken starter 18.30 og fortsætter til 01.00.
VibraCrunch har i øvrigt tidligere præsenteret flg. navne: Ray Wonder (S), Dipper (S), Thau (DK), Tothe International (DK), The Mopeds (S), Three Blind Mice (S), The Tremolo Beer Gut (DK/S), Maya de Vesquez (S), Junior Senior (DK), Galéns (S), Superheroes (DK), Düreforsög (DK), First Floor Power (S), Linda Johansson (S), Rhonda Harris (DK), James Kochalka Superstar (US), Wynona (DK), David & the Citizens (S), Glorybox (US/DK), Diefenbach (DK), Quit Your Dayjob (S), Moonbabies (S), Saturday Night Frank (S), Angus & Graves (DK), Hell 0n Wheels (S), Pleasure Machine (DK), Ny Akustik (S), Revlon 9 (S), Revolvo (S), Knallert (DK) og Swan Lee (DK).

Læs mere på http://www.crunchy.dk

Du kan være en af de tre heldige, der har vundet en pakke med intet mindre end en cd med hver af de af festivalens optrædende bands, der har udgivet cd’er, samt yderligere to cd-singler med hhv. Superheroes og First Floor Power - samt to togbilletter fra København til Malmö tur-retur. Vi spurgte:

Hvad er det svenske ord "Ståpels" på dansk?
1. Et skilt til at advare mod elsdyr
2. Gåsehud
3. En pelsfrakke så tyk, at den kan stå selv

Svaret er 2. Gåsehud

De heldige vindere er:
Mette Stoffer
4000 Roskilde

Stig Nygaard
2300 København S

Martin Gammeltoft
1364 København KNyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA