x

Anne Linnet til Musik mod Aids

Anne Linnet til Musik mod Aids

Vi har flere gange omtalt støttearrangementet Musik mod Aids, der finder sted i Store Vega lørdag den 10. januar. Programmet var egentlig komplet, men nu har Anne Linnet sneget sig med i sidste øjeblik.

Anne Linnet vil gæste Gypsies’ sæt, hvor parterne sammen vil fremføre en helt særlig version af Linnets uopslidelige klassiker, ”Glor På Vinduer”.

Det var Anne Linnet selv, der i et interview i TV2’s Go’ Morgen Danmark foreslog, at hun gerne ville give et nummer til støttekoncerten, og nu har Gypsies så taget hende på ordet og indbudt hende til at optræde med sig.

Musik mod Aids er et alternativt støttearrangement, der med stor succes blev afholdt første gang i januar 2008. Dengang med musikalsk underholdning ved Tina Dickow, Gypsies, The Blue Van og dj Turkman Souljah. Under sloganet ”Gi’ et lån du aldrig får tilbage” samlede konceptet 250.000 kroner ind, som finansierede mikrolån til mere end 500 prostituerede kvinder: De har nu fået en iværksætteruddannelse, åbnet egne virksomheder og fået en tryggere tilværelse uden fare for hiv og aids, oplyser Aids-fondet.

I år bliver den musikalske underholdning leveret af BliGlad, Figurines, Gypsies feat. Anne Linet, Kira & The Ghost Riders og Trolle//Siebenhaar. Alle giver koncerter af hver cirka en halv times varighed. Der optræder desuden fem markante dj-acts, nemlig Kjeld Tolstrup, Terry Tester, Ung Flugt, Müller und Ich og SuperTroels.

Ambitionen med Musik mod Aids er at lave et velgørenhedsarrangement, der ikke går på kompromis med kunsten, forklarer Aids-Fondet i en pressemeddelelse: ”Der er ingen konferencier, prisoverrækkelser eller store pap-cheks. I stedet er der gjort plads til musikken,” som Aids-Fondets Anja Linnet fortæller i en pressemeddelelse. Alle fem koncerter varer en halv time, og flere bands præsenterer nyt materiale fra kommende albums, eksempelvis BliGlad, der er aktuelle 16. februar med deres andet album med den prosaiske titel ”Bare Spil Noget Lårt”.

Festivalen bliver en totaloplevelse med sin egen visuelle identitet, der understøtter musikken. Kunstnerne Emperorofantarctica, Rune Brink og Mamamo leverer visuals, mens fotograf Michael Jensen udstiller sin billedreportage fra det slumområde i Kenyas hovedstad Nairobi, pengene går til.

Overskuddet fra Musik mod Aids vol. 2 finansierer mikrolån, som hjælper prostituerede fra Nairobis slum til en bedre tilværelse.

Billetsalget er i fuld gang på Billetlugen.

Aftenens program ser ud som følger:

19.00-20.00 Kjeld Tolstrup
20.00-20.30 Kira & The Ghost Riders
20.30-21.00 Terry Tester
21.00-21.30 BliGlad
21.30-22.00 Ung Flugt
22.00-22.30 Trolle//Siebenhaar
22.30-23.00 Müller und Ich
23.00-23.30 Gypsies feat. Anne Linnet
23.30-00.00 SuperTroels
00.00-00.30 Figurines

Musik mod Aids på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA