x

Lennart Ginman sætter fut i Copenhagen Jazzhouse

Lennart Ginman sætter fut i Copenhagen Jazzhouse

I efteråret 2008 overtog den særdeles anerkendte jazzbassist Lennart Ginman – kendt fra blandt andre Ginman/Jørgensen – tjansen som musikchef i Copenhagen Jazzhouse, og han løfter nu sløret for en række nye tiltag, der skal gøre spillestedet til en af de førende klubber i Europa.

Lennart Ginman har blandt andet lanceret 10 nye ”klubber i klubben”. 10 koncertprofiler, som hver især præsenterer sin niche af jazzen. Bag hver koncertprofil gemmer der sig en gruppe rådgivere bestående af musikere og dj’s, som ud over en specialviden også har egne lokale og internationale netværk.

Fredags- og lørdags-natklubben JazzHouse Nights bliver en integreret del af livekoncerterne. Overgangen mellem koncerter og festerne bliver mere naturlige, oplyser JazzHouse. JazzHouse Nights vil ud over sine resident dj's præsentere en række markante navne og klubarrangementer fra både københavnsk og international grund. Gæsterne vil tage del i fester i spændingsfeltet mellem clubbing, natkoncerter og performance. Fredage bliver dedikeret til den eletroniske genre og lørdage til lidt mere voksen og ”organisk” musik.

En del af dj-sætuppet er i øvrigt Lennart Ginmans egen gamle grammofon, som hver aften spiller gamle vinyler fra scenen. I løbet af 2009 vil musikchefen afholde Ginmans Jazz Salon’er på scenen, hvor han samt gæster – og sin grammofon – vil belyse jazz-verdensbillede og fortælle om de 10 nye koncertprofiler.

Lennart Ginman har i øvrigt ikke tænkt sig at neddrosle sin internationale musikkarriere i forbindelse med sin forholdsvis nye tjans som musikchef.

I januar byder Copenhagen Jazzhouse blandt andet på elektronika med Dorrit Chrystler, Ekko, Rumpistol og VJ Pernile Pernille (10. januar), et jazz'n'poetry-arrangement med Benny Andersen, Henrik List og Peter Poulsen (15. januar) og klezmer-musik med Klezmophobia (17. januar), jazz/elektro med Niels Løkkegaard feat. Band Ane (23. januar) og elektro-funk med Birk Storm (30. januar). Se mere på Jazzhouses hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA