x

Bjørn Svin laver teatermusik

Bjørn Svin laver teatermusik

Det er et stykke tid siden, man har hørt noget til elektronikamusikeren Bjørn Svin, der tilbage i slut-90'erne markede sig stærkt på den danske elektro-scene med album som "Mer Strøm" og "Benene På Nakken". Nu er han imidlertid aktuel igen, denne gang som skaber af teatermusik. Bjørn Svin har nemlig lavet musik til forestillingen "Det Ny Menneske", som har premiere på Teater Camp X i København 21. januar og spiller til 14. februar.

Forestilligens eneste medvirkende er "den navnløse fra Das Beckwerk", et kunst- og teaterhus, der har sat sig for at videreføre arven efter den angiveligt afdøde danske skuespiller, forfatter og musiker Claus Beck-Nielsen. Sjovt nok har denne navnløse person en utrolig stor fysisk lighed med selvsamme Claus Beck-Nielsen. Das Beckwerk har også skrevet og iscenesat forestillingen og også skrevet noget af musikken, ligesom jazzmusikeren Henrik Sundh har bidraget med musik.

Das Beckwerk præsenterer selv forestillingen med disse ord: "Ønsket har altid eksisteret – håbet om det ny menneske. Drømmen om at blive fri for al verdens middelmådighed, idioti, meningsløshed, nullermænd og fejl i den ellers så skønne DNA-spiral har altid optaget os. Fra Platon til Natural Selector, den finske skolemorder. Men hvordan vil det ny menneske se ud? Bliver det højere, stærkere, smukkere end os? Bliver det fri for vores håb og drømme om selvrealisering, vores selvglæde og had? Det giver Teater Camp X og Das Beckwerk et bud på i forestillingen DET NY MENNESKE."

Teater Camp X' hjemmeside

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA