x

Marilyn Manson til Danmark

Marilyn Manson til Danmark

Elsk ham eller had ham, men han er ikke til at komme udenom. Marilyn Manson er uden tvivl 90ernes mest berygtede og kontroversielle kunstner. Hyldet af tilhængere som en korsfarer for ytringsfrihed og fordømt af modstandere som en medievenlig, opdateret udgave af Alice Cooper. Uomtvisteligt er det dog, at Marilyn Manson er det seneste skud på stammen i rækken af "shock-rockers", der har bragt sex, drugs og satanisme til toppen af hitlisterne.

I en vis forstand er Manson i lige så høj grad visuel kunstner og selviscenesætter, som han er musiker, og hans brede gennembrud i 1996 blev utvivlsomt hjulpet godt på vej af en række opsigtsvækkende videoer med noget af det mest gennemført groteske, gotiske billedsprog, dette medium har kunnet byde på. På dette tidspunkt var Marilyn Manson-gruppen allerede veletableret på den amerikanske gotisk-industrielle scene, og havde i 1993 fået kontrakt med Nine Inch Nails-frontfiguren Trent Reznors label Nothing Records.

Manson har vist sig som en ekstraordinær myteskaber og mediemanipulator, og få har som han været konstant omgivet af rygter, skandaler og retssager. I 1998 udgav han den sensationelle, ekstreme selvbiografi "The Long Hard Road Out Of Hell", der blev en bestseller, mens hans album "Mechanical Animals" fra samme år viste ham fra hans måske mest tilgængelige side. Her sporede nogle kritikere en vis inspiration fra 70ernes glam rock oveni den dystre industrial metal-stil.

Marilyn Mansons seneste udspil er albummet "The Golden Age Of Grotesque", der udkom her i foråret, og viderefører den blanding af industrial/gothic metal, 30er-dekadence fra Europa og Hollywood samt gyser-cabaret, som Manson har gjort til sit varemærke.

Kontakt til Billetmaskinen: http://www.billetmaskinen.dk (tlf. 70 110 130).
Sex Beat Records tlf.: 3312 8292


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA