x

Kaos i det britiske band The Libertines

Kaos i det britiske band The Libertines

I de seneste par måneder har det nye engelske band The Libertines’ fremtid været usikker, efter at den ene sanger og guitarist Pete Doherty (til højre på billedet) skred midt under den igangværende turné. Nu indrømmer Doherty, at han er afhængig af heroin og kokain.

”Ja, jeg er afhængig af heroin, ja, jeg er afhængig af crack-kokain, og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre ved det”, fortæller Doherty til avisen Evening Standard. Indrømmelsen kommer dagen efter, at sangeren var i retten, hvor han kendte sig skyldig i at have begået indbrud i bandkammeraten Carl Barats (sang og guitar, til venstre på billedet) lejlighed og at have stjålet for flere tusind pund i musikudstyr.

”Jeg tog over for at forklare Carl, at jeg havde en trommeslager og en bassist boende i min lejlighed. De er begge på bistandshjælp og jeg blev nød til at hjælpe dem økonomisk, fordi de er musikere. Jeg ville fortælle Carl, at jeg ikke kunne betale dem med mine egne penge; vi begyndte at skændes, men det viste sig, at det var min skygge, jeg skændtes med. Da jeg opdagede, jeg havde sparket døren ind, blev jeg opslugt af elendighed og fortvivlelse. Det var ikke hævn. Det var mere ”hvorfor ignorerer du mig”, en bøn om hjælp.”

Doherty afslører også, at han har taget hårde stoffer siden slutningen af teenageårene.

Ifølge rygter betalte bandets pladeselskab Rough Trade for, at Doherty skulle lade sig indlægge til stofafvænning tidligere på året; opholdet varede dog kun få dage. ”Man går ikke i afvænning, man dropper bare stofferne, det bliver nødt til at komme indefra”, udtaler Doherty i det nye interview.

Den 24-årige Doherty, der blev far for fire uger siden, og som siger, at han skylder 300.000 pund væk, forklarer, at grunden til, han skred fra bandet, ikke er på grund af stofferne, men måden, bandet drives på. ”Carl har det fint med at indspille et album og promovere det et stykke tid. Det kan jeg ikke, jeg bliver nødt til at skrive sange”.

The Libertines er kendt for deres kaosagtige energiudladninger på scenen, og ifølge dem selv har Doherty og Barat tidligere ernæret sig som trækkerdrenge. Tidligere på året blev det Mick Jones (eks-Clash)-producerede debutalbum ”Up The Bracket” udsendt herhjemme, og den 20. februar gav de en overrumplende koncert på Loppen i København. En koncert, der hos nogle vil blive husket for Dohertys beklædning bestående af sammen tapede jeans, to læderjakker og bar mave.

Måneden efter opholdt bandet sig på det legendariske hotel Chelsea Hotel, hvor de indspillede en del nyt materiale, der kan downloades fra http://www.babyshambles.org/.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA