x

Nyt U2-cover et rip off?

Nyt U2-cover et rip off?

Den amerikanske musiker og grafiske designer Taylor Deupree beskylder det velkendte band U2 for at have kopieret et af hans covers i forbindelse med deres nye pladeudgivelse "No Line on the Horizon". Forsiden af det nye album fra U2 benytter efter sigende billedet fra Deuprees skive "Specification. Fifteen" fra 2006.

I en blog på 12kblog gør Deupree opmærksom på, at U2's nye cover og hans eget lidt ældre cover ligner slående meget hinanden, i kraft af at de begge benytter sig af det samme billede fra den japanske fotograf Hiroshi Sugimoto:

"'Specification. Fifteen' blev lavet direkte i sammenhæng med Sugimoto og hans retrospektiv på Hirshhorn Museum i Washington DC. så ... før du lader folk snakke løs om, hvor "cool" det nye U2-cover er. Vis dem vores først..."

Taylor Deupree maner dog til besindighed, og gør det klart at, dette kontrovers ikke skal for retten på nogen måde. På bloggen skriver han blot, at U2 ud fra et grafisk perspektiv burde have været mere opmærksom på sammenfaldet mellem de to covers. Deupree skriver afslutningsvis på bloggen:

"Denne mindre prøvelse er mere blevet et spørgsmål om et projekt, der var småt, intimt og eksperimenterende (og en chance for livet for en lille kunstner) vs. den massive popkulturmaskine. I den sidste ende ved vi alle, hvem der vinder. så jeg holder min kæft nu."

U2s nye plade "No Line on the Horizon" er sat til at udkomme herhjemme 2. marts.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA