Nyhed

Levellers giver koncert i Amager Bio

Det engelske folk-punk band kommer nu til Danmark

I en pressemeddelelse er det nu blevet bekræftet, at det engelske band Levellers giver koncert i Amager Bio søndag den 8. februar. Levellers har tidligere spillet i Danmark på både Roskilde Festival i 1993 og senest i Tønder i 2007.

Levellers blev dannet i slutningen af firserne af Jon Sevink, Mark Chadwick, Simon Friend, Jeremy Cunningham og Charlie Heather. I 2002 skete der en band-forøgelse, da Matt Savage kom med på keyboard. Med inspiration fra The Clash og det politiske musikerkollektiv The Crass og med musikalske referencer til den engelske folkrock fra halvfjerdserne og firserne skabte Levellers deres helt specielle ærke-britiske musik, der hurtigt gjorde dem til et stort navn i de alternative miljøer i England.

Konstant i opposition til den etablerede musikindustri og toneangivende musikblade som NME og Melody Maker måtte de rejse til Frankrig for at få en pladekontrakt. Debuten "A Weapon Called The Word" blev alligevel en stor succes. Selvom pladen aldrig kom på hitlisten, solgte den i løbet af et par år platin.


Levellers er kendt som et spektakulært live-band i kraft af deres folk-punk-attitude tilsat gøgl, flammekastere, jonglører og syleskarpe politiske tekster. I Danmark er Levellers dog aldrig rigtigt slået igennem – sandsynligvis fordi vi så sjældent har haft fornøjelsen at opleve dem live. Men det kan der rådes bod på i Amager bio søndag den 8. februar, hvor de har svenske The Headline med som support.

Billetter kan købes på billetnet for 200 kroner plus gebyr.

ANNONCE