x

Tina Dickow og Steffen Brandt på turné

Tina Dickow og Steffen Brandt på turné

Er der to, der står sammen i dansk musik, er det Tina Dickow og Steffen Brandt. De to mødtes første gang i 2001 og har siden spillet og arbejdet sammen ved adskillige lejligheder. Og nu drager skønheden og den grå eminence så ud på en fælles turné under overskriften ”Alone Together Tour” med hver sin akustiske guitar under armen. Sammen og hver for sig vil de fremføre hinandens sange – og sikkert også et covernummer eller to – og ifølge koncertarrangørerne Beatbox og Skandinavian ”tilføje ellers velkendte sange nye dimensioner”.

Tina Dickow og Steffen Brandt mødte som sagt hinanden i 2001, efter at Steffen Brandt havde hørt den dengang ikke helt så kendte Dickow fremføre hans sang ”Alt Hvad Hun Ville Var At Danse” ved en koncert i Kerteminde, hvor Musiklovens 25-års fødselsdag blev fejret. Brandt blev straks betaget og efterfølgende inviteret med som gæst til Tina Dickows næste koncert i Århus – og resten er historie.

Siden har Dickow og Brandt spillet sammen ved duokoncerter på uddannelsessteder, sangskrivertræffet ”Udenfor sæsonen” på Bornholm og på Leonard Cohen-hyldestalbumet og -koncerten ”På Danske Læber”. De har haft gæsteoptrædener ved hinandens koncerter på blandt andet Danmarks Smukkeste Festival, Rock’n’Royal for Red Barnet på Rosenborg og senest på Roskilde Festival 2008, hvor Brandt gæstede Tina Dickows sæt på Orange Scene til en fortolkning af Cohen-klassikeren ”Hallelujah” med Brandts danske tekst. Tilbage i 2002 medvirkede Dickow også på TV2-albummet ”På Kanten Af Småt Brændbart” på sangen ”Herlev, Det Er Skønt”.

Brandt og Dickow gæster følgende byer:
16.04.    HERNING Kongrescenter
17.04.    RANDERS, Værket
18.04.    NÆSTVED, Ny Ridehus, Grønnegades kaserne
19.04.    ODENSE, Posten
22.04.    HORSENS, Ny Teater
23.04.    FREDERIKSHAVN, Det Musiske Hus
24.04.    SILKEBORG, Jysk Musik & Teaterhus
25.04.    VEJLE, Musikteateret
29.04.    ESBJERG, Musikhuset
30.04.    ÅRHUS, Musikhuset
03.05.    KØBENHAVN, Koncerthuset Studie 2
06.05.    GREVE, Portalen
07.05.    SLAGELSE, Musikhus
08.05.    ROSKILDE, Hallen
09.05.    FREDERIKSVÆRK, Gjethuset
10.05.    KØBENHAVN, Koncerthuset Studie 2

Forsalget til koncerterne begynder torsdag den 29. januar


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA