x

R.E.M. beskylder Hej Matematik for plagiat

R.E.M. beskylder Hej Matematik for plagiat

Musikvideoen til hittet "Walkmand" er netop blevet fjernet fra blandt andet YouTube og MySpace på foranledning af R.E.M., der synes, Hej Matematik-sangen minder lidt for meget om den amerikanske gruppes single "Supernaturel Superserious" fra 2008.

I en pressemeddelelse fremgår det, at der er blevet oprettet copyright-sager på adskillige sociale netværk-sites inklusive YouTube, hvilket betyder, at det ikke længere er muligt for gruppen at uploade Hej Matematik-videoen på de forskellige sider.

Dette blev tydeligt for duoen, da de modtog en besked fra YouTube, hvor det fremgik, at copyright-ejerne af sangen "Supernatural Superserious", der findes på R.E.M.-albummet "Accelerate" fra 2008, har fortalt duoen, at de "ejer dele eller alt audioindholdet i jeres video". Dette har medført, at videoen er blevet blokeret fra websiden.

Nicolaj Rasted fra Hej Matematik siger i en pressemeddelelse, at de ikke kan lade være med at trække en smule på smilebåndet af den lettere bizarre situation, og udtaler:

"Vi kan virkelig ikke selv høre sammenfaldet, og hvis der endelig skulle være tale om noget, så er ”Walkmand” jo bygget over en sampling fra Michael Hardingers "Walk, Mand!!" fra 1981".

De fortæller desuden, at der lige nu bliver arbejdet ihærdigt på at få etableret en kontakt til R.E.M. og deres amerikanske pladeselskab, så Hej Matematik kan få "Walkmand" tilbage på blandt andet deres MySpace-side.

Man kan dog stadig høre Walkmand på nettet, og så sammenligne den med "Supernatural Superserious", og derefter drage sin egen konklusion, der endda kunne være, at R.E.M. har stjålet fra Michael Hardinger.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA