x

Billy Powell fra Lynyrd Skynyrd er død

Billy Powell fra Lynyrd Skynyrd er død

Det amerikanske southern-rock-band Lynyrd Skynyrds keyboard-spiller William Norris "Billy" Powell er død i en alder af 56 år. Ifølge Associated Press, ringede Powell til alarmcentralen og sagde, at han havde åndedrætsproblemer, men da ambulancefolkene ankom, lykkedes det ikke for dem at holde liv i musikeren, der døde kort før klokken to.

Sammen med Lynyrd Skynyrd har Billy Powell leveret hits som "Freebird", "Call Me the Breeze" og "Sweet Home Alabama", som nærmest kan forefindes på alle karaokeanlæg verden over. Tilbage i 1977 var Powell og guitaristen Gary Rossington de eneste overlevende bandmedlemmer fra rock-gruppen efter et katastrofalt flystyrt, hvor forsanger Ronnie Van Zant, guitarist Steve Gaines og backup-vokalist Cassie Gaines alle mistede livet.

Siden flyulykken er også guitaristen Allen Collins og bassisten Leon Wilkeson afgået ved døden, men på trods af de mange dødsfald giver bandet stadig koncerter rundt om i verden efter deres genforening i 1987. Alle deres kommende koncerter er dog nu blevet aflyst i lyset af Billy Powells død.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA