x

Helgi Jónsson giver koncerter

Helgi Jónsson giver koncerter

Helgi Jónsson udsendte i slutningen af oktober sidste år sit første album som solist efter i en årrække at have optrådt og indspillet sammen med Sigur Rós. I efteråret turnerede han Danmark desuden tyndt med Tina Dickow og før det med Teitur, og nu vender han tilbage for at give to koncerter for at spille materialet fra sit debutalbum "For The Rest Of My Childhood".

Da albummet udkom sidste år, modtog det en fem-stjernet anmeldelse af GAFFA, der blandt andet gav sangskriveren følgende rosende ord med på vejen:

"Musikken på For The Rest Of My Childhood er stemningsmættet, melankolsk og storladen, men aldrig cheesy. Tværtimod er niveauet på albummet uhørt højt, og sangene er alle som én virkelig fremragende. Der er spinkle og forsigtige numre som Soft Targets, der, pakket ind i smukke strygere og håndklap, prikker let til livets dystre sider, og så er der numre som Digging up A Tree, der er pompøse og nærmest poppede på en Rufus Wainwright'sk facon".

Efter de to danske koncerter i februar tager Helgi atter med Tina Dickow på tour, denne gang i UK, USA og Tyskland, men inden da gælder det altså koncerterne i Århus og København. Her får Jónsson følgeskab af danske Call Me Kat, der ligeledes debuterede sidste år.

Datoer:
Huset i Magstræde  26. februar – support: Call Me Kat
Musikcaféen, Århus 27. februar – support: Call Me Kat

Billetsalget til Huset i Magstræde er allerede startet på www.gaffabillet.dk, billetter til Musikcaféen kan købes i døren.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA