x

Planer om en Run DMC-film

Planer om en Run DMC-film

Cheo Hodari Coker er manden bag spillefilmen "Notorious", som handler om den afdøde rapper Biggie Smalls, og nu vil han lave en ny hiphop-film, denne gang om den legendariske rap-gruppe Run DMC fra New York.

Coker er i øjeblikket igang med at lave den kommende films screenplay ud fra bogen "Tougher Than Leather: The Rise of Run-DMC", som er den officielle biografi om rap-pionererne Run DMC . Filmens executive producer bliver Bill Adler, der er skribenten bag den førnævnte biografi.

Adler har udover Run DMC arbejdet sammen med prominente hiphop-navne som Kurtis Blow, Beastie Boys, LL Cool J og Public Enemy i forbindelse med sit job på rap-pladeselskabet Def Jam Recordings, og i marts måned i 2003 åbnede Adler kunstgalleriet Eyejammie Fine Arts Gallery i New York.

I den kommende film følges historien om om rap-trioen, der er nogle af hiphoppens første store stjerner og ultimativt dem, der har sat sneaker-modellen Adidas Superstar på det internationale landkort. Run DMC har i løbet af deres lange karriere leveret hits som "It's Tricky" og "My Adidas", og fik deres kommercielle gennembrud i 1986, hvor de samarbejdede med Aerosmith om et remake af rock-bandets hit "Walk This Way".

Rap-gruppen Run DMC, der består af Joseph "Run" Simmons, Darryl "DMC" McDaniels og nu afdøde DJ Jason "Jam Master Jay" Mizell, gik i opløsning efter Mizells død tilbage i 2002. Jam Master Jay blev myrdet i sit studie i Queens, og mordet er endnu ikke opklaret.

De resterende medlemmer af gruppen kan dog, ud over filmen, se frem til at blive introduceret i The Rock and Roll Hall of Fame den 4. april 2009, som det eneste hiphop-navn ud over Grandmaster Flash and the Furious Five.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA