x

Dansker nomineret til Grammy

Dansker nomineret til Grammy

Den 33-årige danske lydmand Dyre Gormsen er sammen med kolegaen Tony Maserati nomineret til en Grammy i kategorien "Best Engineered Album (Non-Classical)" for albummet "We Sing. We Dance. We Steal Things" af den amerikanske singer-songwriter Jason Mraz. "We Sing. We Dance. We Steal Things" udkom sidste år og er Mraz' tredje studiealbum. Albummet er især kendt for hittet "I'm Yours". Selve produktionsholdet bag albummet er The Suppliers, der ud over Gormsen består af de tre andre danskere Nikolaj Torp Larsen, Kristoffer Sonne og Nikolaj Juel.

Gormsen er ikke et uskrevet blad i musikbranchen, og har ud over Jason Mraz bland andet arbejdet sammen med prominente navne som Yusuf Islam (Cat Stevens), James Morrison, Craig David, Brett Anderson, Martha Wainwright og Tristan Prettyman. Desuden har han i dansk kontekst været medejer af Sauna Recording, arbejdet som lydmand på Vega og lavet lyd for en lang række danske bands som for eksempel Mew, Kira & The Kindred Spirits og Once Around The Park.

Dyre Gormsen, der altså er nomineret til en pris ved Grammy-uddelingen, som finder sted i Los Angeles den 9. februar, bor i dag i London, hvor han arbejder som lydtekniker i Kensaltown Recording Studios med blandt andre producer Martin Terefe (Ron Sexsmith, Teitur med flere).


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA