Nyhed

Emergenza 2009 bliver skudt i gang

Første runde af talentkonkurrencen finder sted i denne uge på Stengade 30 i København

Emergenza, en af Danmarks største musikkonkurrencer for upcoming bands, slår dørene op i denne uge til den første runde af talentkonkurrencen og inviterer indenfor til koncerter med landets mest talentfulde bands. Festivalen afholdes i tæt samarbejde med søsterfestivalerne i Sverige, Norge og Finland.

Emergenza Festival skydes i gang 3. februar under temaet "Born to play LIVE!". Tilmeldingen til 2009-udgaven er ifølge festivalarrangørerne forløbet over al forventning. I alt 112 af landets håbefulde upcoming bands er udvalgt til at blive præsenteret på en lang række spillesteder landet over.

Disse 112 bands skal igennem 14 indledende runder, hvor 4 bands går videre per runde/aften. De 56 bands der går videre, skal spille semifinaler i henholdsvis Lille Vega i København og VoxHall i Århus, inden finalen finder sted i maj i Store Vega i København, hvor et dommerpanel bestående af branchefolk udvælger dét band, der skal repræsentere Danmark i den store nordiske finale. Vinderen herfra går videre til den internationale finale i Tyskland. I 2005 blev den internationale finale vundet af danske Rock Hard Power Spray, som siden har fået gang i en ganske fin karriere.

De indledende runder løber af stablen følgende datoer og steder:
tirsdag 3/2, onsdag d. 4/2, torsdag d. 5/2, fredag d. 6/2 og lørdag d. 7/2 på Stengade 30 (København)
tirsdag 24/2, onsdag d. 25/2, torsdag d. 26/2, fredag d. 27/2 og lørdag d. 28/2 på Stengade 30 (København)
onsdag d. 4/3, torsdag d. 5/3, fredag d. 6/3 og lørdag d. 7/3 på Pakhuset (Århus)
Musikken starter alle dage klokken 20, og dørene åbner 30 minutter før.

Fakta om Emergenza, med festivalens egne ord:
"- Emergenza Festival er Danmarks og Europas største musikkonkurrence, og den foregår i 150 storbyer i Europa, Rusland, Japan, Australien, Canada og USA. Der afholdes indledende runder, semifinaler og regionale finaler.

- Et professionelt dommerpanel udpeger vinderne af den danske finale, og vinderbandet får en plads i den nordiske finale i Stockholm. Herfra går to nordiske bands videre til den internationale finale, som afholdes som en del af en stor musikfestival i Tyskland. Her er det muligt at løbe af sted med den helt store præmie, som er en fuldt sponsoreret og promoveret tour i USA, blandt andet en showcase på den store musikbranchefestival South By South West i Texas samt en seks ugers albumindspilning. Desuden diskes der op med en masse instrumentpræmier i både den danske og den internationale finale.

-  I Emergenza Festival er konkurrence-elementet skruet i bund idet hele 50 procent af de deltagende bands går videre fra de indledende runder til semifinalerne. For os er det vigtigt at lade mange bands gå videre fra de indledende runder og give dem muligheden for at optræde på et stort spillested, på en stor scene foran et stort publikum - en fantastisk mulighed for at udvikle sig.”

ANNONCE