x

Jens Unmack lover sange om død og ulykke

Jens Unmack lover sange om død og ulykke

– Bruce Springsteen har sagt, at enhver sangskriver altid lægger noget til den samme sang, han skriver på, hver gang. Og er der tale om virkelige gode komponister, kan det være, at de har to sange, de skriver på. Jeg skriver kun på én.

Dette er Jens Unmack billede på, at han fortsætter, hvor han slap med Love Shop og på de to soloalbum "Vejen Hjem Til Rock’n’Roll" og "Aftenland Express", eller med andre ord:

– Sangene handler som tidligere om død og ulykke, set igennem en romantisk optik.

Og der er godt i vente. GAFFA fik en lille smagsprøve på det kommende album, med den højst originale arbejdstitel "3". Fine toner og til dels nye klange fra Unmack-lejren, hvilket skyldes en ny tilgang til stoffet, fortæller Jens.

– På de to sidste plader har vi indspillet efter den klassiske bandmetode med trommer og bas først, og så instrumenter og til sidst vokal. Denne gang har jeg indspillet vokal og guitar først, for til sidst at lægge bas og trommer på. Det er en anden måde at bygge sangene op på og har givet et andet udtryk og et andet feel.

Og det kan man høre. En anden nyskabelse falder sammen med, at Jens og producer Nikolaj Nørlund (th. på billedet) tog en tur til Prag.

– Der er kommet 18 levende strygere på denne gang. På syv sange medvirker City of Prague Philharmonic Orchestra. De er indspillet tidligt i processen og indgår derfor mere i sangenes struktur end som glasuren på toppen af kagen.

Mens Jens Unmack sled i studiet, gik en gammel ven og kollega ud på kørebanen på Falkoner Allé, med døden til følge. På tragisk vis mistede den gamle Love Shop-guitarist og -medkomponist, Hilmer Hassig, livet, kun 48 år gammel. I februar hyldes den innovative musiker og producer med to mindekoncerter, hvor blandt andet Love Shop gendannes. Jens Unmack fortæller:

– Hilmer var en begavet musiker, der kunne bevæge sig i det fintfølende, sofistikerede terræn på en både enkel og direkte måde, hvilket er en meget sjælden kombination. Han var i stand til at kombinere det bedste i rockmusik med en himmelråbende skønhed.

Mindekoncerterne i Vega finder sted den 13. og 14 februar, og Jens Unmacks kommende album udkommer efter planen den 23. marts


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA