Nyhed

Nephew inspireret af dansk metal-band?

Compos Mentis' næste plade er ét af to pladeprojekter, der minder meget om hinanden

De seks medlemmer af det danske metal-band Compos Mentis spærrede ifølge sig selv øjnene op, da de den 27. januar her på GAFFA.dk kunne læse om udgivelsen af Nephews næste album. Ikke alene vil albummet handle om Danmark, det vil også blive udgivet på Grundlovsdag den 5. juni, præcis som Compos Mentis' tredje album, der også for længst ligger klar til tryk. Mens Nephew vælger at kalde deres album "Danmark/Denmark", har Compos Mentis valgt "Our Kingdom of Decay" - en titel, som bandet offentliggjorde allerede sidste sommer under indspilningen af albummet.

"Vi er utrolig beærede over, at Nephew tilsyneladende følger med i, hvad vi laver. Og det er da egentlig en fair byttehandel, hvis de snupper lidt inspiration fra os, og vi til gengæld kan snuppe nogle fans fra dem," udtaler forsanger i Compos Mentis Jesper Heinsvig i en pressemeddelelse.

"Our Kingdom of Decay" tager udgangspunkt i forskellige episoder fra danmarkshistorien, og teksterne sætter spørgsmålstegn ved Danmark som et lille hyggeligt kongerige. Det sker i numre som "Kingdom of Dania", "In the Garden of the Dead", "Mermaid Decapitation" og "Arusia".


Både Nephews "Danmark/Denmark" og Compos Mentis' "Our Kingdom of Decay" udkommer altså på Grundlovsdag den 5. juni i år.

ANNONCE