x

B.B. King til Sønderborg

B.B. King til Sønderborg

Den 83-årige blues-legende B.B. King, der har udgivet hele 49 albums og live-plader, kommer til Mølleparken i Sønderborg den 5. juli for at give koncert

Udgangspunktet for B.B. King er den traditionelle blues, som den blev spillet ude i kanten af sydstaternes bomuldsmarker. Men B.B. King drog til byen, hvor han satte strøm til guitaren og blev en væsentlig eksponent for ”Soul Blues”, med en lidt mere pågående spillestil. Som få andre forstod B.B. King, med respekt for udgangspunktet, at fusionere den traditionelle blues med tidens rock- og popmusik. Dermed nåede han ud til et meget bredere publikum, som også blev fanget af bluesmusikken.

Musikeren fik sit store gennembrud med sangen "The Thrill Is Gone", som han vandt en Grammy for tilbage i 1970, og siden har det ikke været småt med priser. Så sent som 2005 fik han endnu en Grammy for ”Best traditional blues album”.

I 2006 gav B.B. King en række afskedskoncerter i Europa sammen med Gary Moore, men sidste år udgav han så albummet "One Kind Favor", og nu er han atter klar til at indtage scenen.

Det er Kultur i Syd og JVB Concerts, der præsenterer udendørskoncerten med B.B. King i Mølleparken i Sønderborg den 5. juli. Billetsalget starter mandag den 9. februar, og billertne koster 620 kroner plus gebyr og kan købes via Billetnet.dk, på telefon 7015 6565, på landets posthuse og Sønderborghus, telefon 7442 2601.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA