x

Jomi Massage i musical

Jomi Massage i musical

Kender af sangerinden, sangskriveren, installationskunstneren med mere Jomi Massage ved, at der kan ske hvad som helst, når hun træder ind på en scene. Hun har eksempelvis taget alt tøjet af (og på igen) til gallaåbningen på Spot Festival 2004 foran blandt andre daværende kulturminister Brian Mikkelsen, og nu optræder hun så for første gang i en musical. Men ikke ligefrem én af Andrew Lloyd Webber-typen, hvilket næppe heller kan undre.

Nærmere betegnet er Jomi Massage den ene af de to medvirkende i musikteaterforestillingen ”Bag 7 Døre”, som har premiere på teatret Kaleidoskop/K2 i København 18. marts. Den anden sanger og skuespiller er Klaus Risager, som samtidig både har skrevet tekst og musik til forestillingen, som synges på engelsk. Musikken leveres af et ni m/k stort liveorkester.

Kaleidoskop beskriver ”Bag 7 Døre” som: ”En henført og mytisk musikfortælling om kærlighedens dæmoni og angsten for den hengivne kærlighed, totalt blottet for hemmeligheder.”

Kaleidskop fortsætter sin beskrivelse: ”Bag er spundet over myten om Grev Blåskæg, en grum morderisk mand og hans uskyldige og renfærdige hustru. I Risagers moderne udgave er parret blevet mere jævnbyrdige, men grundhistorien er bibeholdt. Stormfuld forelskelse får Blåskæg og Judith til at gifte sig. Det eneste, Blåskæg ønsker at beholde, er hans eget rum. Han får Judith til at love, at hun ikke åbner en enkelt dør på hans slot. Hans frirum. Hun kan ikke styre sin nysgerrighed og ønsker for alt i verden, at de ingen hemmeligheder har for hinanden. De 7 rum afspejler deres forhold. Det bliver en fortælling om parforholdets partitur – en kamp for at få et forhold til at overleve og undgå, at kærligheden dør.”

Om sin nye rolle på de skrå brædder udtaler Jomi Massage:
”Jeg har altid arbejdet meget ubevidst i live-sitationer/koncerter. Den bevidsthed, teatret kræver, er ny og grænseoverskridende. Opgaver som denne river i min selvforståelse af, hvad jeg kan. Det udfordrer mit vovemod. Da jeg aldrig har lavet teater før, gjorde det mig meget bange at blive spurgt. Når det sker, ved jeg, at det kan blive mere end tilpas spændende. Sådanne steder kan jeg godt lide at befinde mig. Der, hvor jeg vakler. Så slår jeg til.”

Jomi Massage hedder egentlig Signe Høirup Wille-Jørgensen, og under dét navn har hun siden midten af 90’erne været sanger, guitarist og keyboardspiller i Speaker Bite Me, der til dato har udgivet fem album, senest ”Action Painting” fra 2007. Under navnet Jomi Massage har hun siden 2004 udgivet fire album, senest ”From Where No One Belongs, I Will Sing 2007/2005” fra 2008 – en genudgivelse af albummet af samme navn fra 2005, blot udvidet med en genindspilning med ganske andre musikere og instrumenter.

Klaus Risager har udgivet en række cd’er på eget selskab og har medvirket i en stribe danske teater- og danseforestillinger, blandt andre ”Sidste breve fra Stalingrad” på Mungo Park (1999), ”Lyset på bunden af floden” (2001), ”Man Medea” (2002) på Kaleidoskop, Himmelhund (2004) på CaféTeatret og den Reumert-belønnede ”Flammens Muse – Muse of Fire på Kaleidoskop (2008). Klaus Risager modtog i 2003 Statens Kunstfonds 3-årige stipendium.

Orkestret består af Birgit Løkke, Ingegerd Deckert, Karin Dalsgaard, Lisbeth Diers, Morten Pedersen, Thommy Andersson, Torben Snekkersted, Trine Mikkelsen og Vibeke H. Larsen. Forestillingen spiller til og med 31. marts.

”Bag 7 Døre” er instrueret og koreograferet af Poul Larsen, og scenografien er skabt af Martin Tulinius. Læs mere på www.kaleidoskop.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA