x

Pearl Jam på vej med nyt album

Pearl Jam på vej med nyt album

Det er ved at være tre år siden, Pearl Jam udgav deres seneste album, det selvbetitlede album fra 2006. Nu er de så i gang med at arbejde på et nyt udspil, fortæller forsanger Eddie Vedder til Rolling Stone.

Albummet bliver produceret af gruppens mangeårige samarbejdspartner Brendan O’Brien, og det bliver som noget nyt udgivet på gruppens eget pladeselskab. Brendan O’Brien har produceret Pearl Jam-pladerne ”Vs.” (1993), ”Vitalogy” (1994), ”Mirror Ball” (1995, indspillet med Neil Young og udgivet under hans navn), ”No Code” (1996) og ”Yield” (1998) og har mikset ”No Code”, ”Yield”, Binaural” (2000) og ”Riot Act” (2002). Desuden har han arbejdet sammen med en lang række andre markante navne, eksempelvis Bruce Springsteen, AC/DC, Stone Temple Pilots, Velvet Revolver og Aimee Mann.

Det er første gang, Pearl Jam udsender et studiealbum på eget selskab. Deres første syv studiealbum udkom på Epic Records, og det ottende, ”Pearl Jam”, på J Records, men nu står gruppen altså på egne ben udgivelsesmæssigt.

”Den nye plade føles god indtil videre – virkelig stærk og up-tempo-præget; noget materiale, vi rigtigt kan sætte tænderne i”, fortæller Eddie Vedder til Rolling Stone.

Derudover kan Gigwise oplyse, at Pearl Jam til april sammen med navne som Sir Paul McCartney, Sheryl Crow, Donovan og Moby vil deltage i en støttekoncert til fordel for David Lynch Foundation i Radio City Music Hall i New York. David Lynch Foundation er filminstruktørens stiftelse, der støtter arbejdet med udbredelse af transcendental meditation for at dæmpe stress, depression, forhindre misbrug og for at højne indlæringsevnen, kreativiteten og mange andre fornuftige ting.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA