x

Axl Rose giver sit første officielle interview i ni år

Axl Rose giver sit første officielle interview i ni år

Axl Rose fylder 47 år idag. Den noget mere ekstraordinære historie består dog i, at Guns N' Roses-frontmanden har givet sit første længere interview i ni år. Mediet, der fik den eksklusive tjans, blev Billboard.com, som har interviewet Axl via e-mail.

Markedsføringen omkring det mildest talt længe ventede album, "Chinese Democracy", der udkom i november sidste år, har været minimal. Ingen musikvideoer, ingen tv-optrædener, ingen koncerter, og - indtil nu - ingen interviews. Axl overraskede dog både fans og alverdens musikmedier, da han i december pludselig postede på diverse Guns N' Roses-fora under navnet Dexter og besvarede en enorm bunke spørgsmål direkte fra sine fans. Korrespondancen kan læses her og her.

Forklaringen på den minimale markedsføring kommer Axl ind på i det splinternye interview, og han fortæller at han i løbet af de sidste fem år eksplicit har bedt sit pladeselskab (Interscope Geffen, der hører under Universal) om markedsføringsplaner og -budgetter, men aldrig har haft oplevelsen af, at Guns N' Roses blev behandlet som andet end, for nu at gengive Axls egne ord, "a throw it at the wall, see if it sticks, no real ground work, something to take advantage of, last quarter, cook the books, write-off, fuck this headache, hoping to get lucky-scam".

Han går så vidt som til at sige, at bandmedlemmerne besidder et lidenskabeligt had til pladeselskabet, dog med den internationale afdeling af Universal som en undtagelse, de de har gjort deres arbejde mere tilfredsstillende, hvilket er afspejlet i væsentligt pænere salgstal i resten af verden, sammenlignet med USA.

I forbindelse med selve arbejdet med albummet kritiserer Axl pladeselskabet for ikke at have involveret sig i eller haft indblik i det kreative arbejde, men i stedet blot har fungeret som en konstant stopklods, der har sørget for, at tiden er gået med alt andet end det egentlige arbejde med musikken. Konklusionen på al kritikken er som følger:

"Når man tænker på pirateri og det generelle rod, som de store labels er i, har jeg ingen sympati for pladeselskaberne."

Det evindelige spørgsmål om en reunion med Axl og Slash på samme scene får sit endelige dødsstød:

"En af os skal dø før en reunion finder sted, og hvor trist, ubehageligt eller ærgerligt det end er, så er det sådan det er. Den beslutning blev truffet for længe siden og bekræftet år efter år af én person."

Dog afviser Axl ikke igen at spille med Izzy, som har optrådt med bandet adskillige gange de senere år. Mest overraskende er inkluderingen af Duff på listen over folk, Axl kunne finde på at lave noget sammen med, uden det dog akkompagneres af andet end et flygtigt "måske".

Endelig kommer Axl også ind på forholdet til pressen, hvormed han giver udtryk for et håb om at kunne opbygge et nyt og bedre forhold til den, eller i hvert fald udvalgte medier. Om modtagelsen af pladen siger Axl blandt andet:

"Det var en blandet omgang. Nogle anmeldelser var glimrende, mens andre var et blodbad. Men når det er sagt, så har det meste af den nonsens, der er blevet ytret, været fra den samme eller seneste bunke negative idioter - så det var forventeligt og betyder i virkeligheden ikke ret meget."

GAFFAs Keld Rud kvitterede med 2 stjerner.

Af konkrete nyheder kan nævnes at videoen til "Better" er ved at blive færdiggjort, og at der er flere musikvideoer på vej. En Rock Band 2-udgave af "Chinese Democracy", som sælges via download, skulle udkomme til foråret, ligesom turnéplaner er undervejs, uden der dog kan siges noget konkret endnu.

Læs interviewet i sin fulde længde her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA