x

ABBA-kopiband spiller hemmelig koncert for Putin

ABBA-kopiband spiller hemmelig koncert for Putin

Det er ikke nogen nyhed, at Ritt Bjerregaard er vild med Bruce Springsteen, og at Mimi Jakobsen har en svaghed for Bob Dylan. Og nu viser det sig, at den russiske premierminister og tidligere præsident Vladimir Putin er storfan af ABBA – i øvrigt ligesom kulturminister Carina Christensen (uden sammenligning i øvrigt).

I hvert fald siger Rod Stephen, stifter af og bassist og korsanger i det mangeårige og succesfulde, oprindeligt australske, nu engelsk baserede ABBA-kopiband Bjorn Again, at bandet for nylig spillede en hemmelig koncert for Vladimir Putin, der ”hyggede sig” og ”råbte bravo”. Imidlertid benægter Putins talsmand Dmitry Peskov, at Putin har overværet en sådan koncert.

Rod Stephen udtaler til The Independent, at gruppen fik en opringning for omkring et år siden og troede, at det var en joke:

”Jeg kan huske, at nogen sagde: ”Hallo, det er fra Kreml i Moskva”. Jeg svarede, at den måtte han længere ud på landet med. Rod Stephen fortæller videre, at gruppen fik 20.000 pund (cirka 171.000 kroner) for tjansen.

Han fortæller videre, at bandet rejste 300 kilometer nord for Moskva til et lille teater ved søen Valdai. Gruppen spillede 15 sange, herunder ”Dancing Queen”, ”Waterloo”, ”Mamma Mia” og ”Super Trouper” og fik strenge instrukser om ikke at forlade scenen. Ifølge Rod Stephen nød Putin koncerten i selskab med en ”glamourøs” kvinde og var især glad for ”Mamma Mia” og ”Super Trouper”.

Rod Stephen mener selv, at grunden til, at Vladimir Putin ikke vil indrømme, at han har overværet koncerten, er, at det vil sætte skår i hans image som en macho-mand, der både er dygtig til judo, tager på fisketur med bar overkrop og lader sig afbilde med forskellige skydevåben, og mens han holder en tiger i skak.

”Du kan dårligt have et maskingevær i armene i bar overkrop det ene øjeblik og så komme og sige, at du kan lide ABBA det næste. Jeg tror, det er derfor, de har forsøgt at holde det hemmeligt.”

Hvis Putin i øvrigt ikke kan få nok og har tid til en lille sviptur, spiller danske ABBA Revival Band i Ridehuset i Århus i morgen, lørdag den 7. februar.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA