x

Woodstock i Berlin

Woodstock i Berlin

I august 1969 mødtes omkring 500.000 mennesker uden for byen Woodstock i staten New York for at deltage i en festival med navne som Santana, Joe Cocker, Grateful Dead, Janis Joplin, The Who og Jimi Hendrix på plakaten. Festivalen er anerkendt som en af rockhistoriens vigtigste begivenheder, og den er ikke bare ansvarlig for udbredelsen af rockmusikken og festivalkulturen, men den er også blevet forsøgt gentaget fire gange.

Nu kommer femte forsøg, men denne gang bliver det ikke kun i USA, men også i Berlin, man vil kunne komme til en Woodstock-festival. Koncertarrangøren Michael Lang var en af de oprindelige mænd bag Woodstock '69, og han har også stået bag de indtil nu fire jubilæumsudgaver af festivalen. Han arbejder lige nu på i august 2009 at sætte 40 års jubilæumsfestivaler op i både New York og Berlin, og målet er at få så mange af de oprindelige navne med på festivalerne.

Den mest berømte nye udgave af Woodstock blev afviklet i 1999, og her var Limp Bizkit, Green Day og Rage Against The Machine blandt hovednavnene, og ingen af de oprindelige Woodstock-navne var på programmet. Men det skal der åbenbart laves om på nu, når festivalerne afvikles i dagene 15.-16. (New York) og 22.-23. august (Berlin).

Det bliver naturligvis svært at få Jimi og Janis med til festen, men der er masser af de øvrige navne fra dengang, der stadig turnerer på livet løs. Så det skal blive spændende at se, hvilke af navnene der har lyst til at være med til at fejre 40 års jubilæet for verdens vigtigste rockfestival.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA