x

Phish-bassist i problemer

Phish-bassist i problemer

Bassisten Mike Gordon, 38, fra det amerikanske band Phish har været ude i store problemer her på det seneste. Det startede for to uger siden, da Gordon blev arresteret for uansvarlig omgang med mindreårig samt ejendomskrænkelse, efter at han angiveligt skulle have opholdt sig alene med en 9-årig pige i et bådeskur under en koncert i Jones Beach, New York.

Det var en anklage fra pigens mor, der ikke kunne finde sin datter i backstage-området, der førte til arrestationen af Gordon. Pigen var uskadt og blev herefter genforenet med familien. Mike Gordon har forklaret, at han tog kunst-fotografier af pigen ude i bådeskuret, en forklaring, der har delt sagens kommentatorer i to lejre: de, der tror ham, og de, der ikke gør.

Det er siden hen kommet frem, at pigen er datter af et Hell’s Angels-medlem, og man mente, til at begynde med, at Gordon ikke kom i karambolage med motorcykelklubben som følge af begivenheden, men det er nu modbekræftet. Faktisk skulle Mike Gordon have haft et ganske ubehageligt sammenstød med nogle HA’ere, efter at han blev opdaget med pigen.

De, der kender musikeren, siger, at det hele var en misforståelse, og Gordon ikke havde skumle hensigter med sine handlinger. Andy Hurwitz fra pladeselskabet Ropeadope har udtalt følgende til avisen The New York Post: "Hvis I overhovedet kendte Mike, ville I vide, at han ikke lever på Jorden. Han har lavet film, siden han var lille, og han tager altid billeder. Han er kunstner. Det hele er en misforståelse."

Bandets talskvinde Marcia Horowitz har udsendt en fælles erklæring fra Mike Gordon og fra pigens familie, hvor det forklares, at begivenheden er en uheldig misforståelse, og at de implicerede parter ser frem til at lægge hele sagen bag sig. I slutningen af september skal Mike Gordon dog i retten på Long Island og forklare nærmere om sin interesse for kunst.

Phish har eksisteret siden 1983 og er, pga. deres lange, improviserede koncerter, af nogle blevet set som en arvtager til Grateful Dead.

(Billede: Michael Halsband)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA